Αλμυρό μιλφέιγ από τον Στέλιο Παρλιάρο

Forever Woman

Θα σας ενθουσιάσει!

Αν είστε λάτρεις του μιλφέιγ, δοκιμάστε αυτή την αλμυρή εκδοχή του με μπεσαμέλ και μείγμα τυριών. Θα σας ενθουσιάσει!

Διάβασε ακόμα: Ζεστές μπανάνες με παγωτό από τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά:

Για την μπεσαμέλ

  • 80 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 150 γρ. Arla Pasta & Gratinar μείγμα τριών τυριών (και επιπλέον για το πασπάλισμα)
  • 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 γρ. γάλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι

Για τη σφολιάτα

  • 1 φύλλο σφολιάτας βουτύρου

Εκτέλεση:

Για την μπεσαμέλ

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνεχώς για 2 λεπτά τουλάχιστον, έως ότου το μείγμα ξανθύνει. Με αυτό τον τρόπο ψήνεται το αλεύρι. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα χλιαρό, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει. Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας πάντα έως ότου η κρέμα δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μείγμα τυριών. Σκεπάζουμε με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται με την επιφάνειά της για να μην κάνει κρούστα και αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη σφολιάτα

Ξεπαγώνουμε το φύλλο πολύ καλά, εάν είναι κατεψυγμένο. Το ξεδιπλώνουμε, το κόβουμε σε δύο ίσα μέρη, το τρυπάμε πολύ καλά με ένα πιρούνι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20 λεπτά. Το αναποδογυρίζουμε στη λαμαρίνα, το πιέζουμε για λίγο να φύγει ο αέρας και το ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά, έως ότου γίνει πολύ τραγανό. Αφήνουμε ελαφρώς να κρυώσει και το κόβουμε σε τρεις λωρίδες. Απλώνουμε λιγότερο από τη μισή κρέμα στο ένα φύλλο, καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο, απλώνουμε άλλο ένα μέρος κρέμας, σκεπάζουμε με το τρίτο φύλλο και αλείφουμε την επιφάνειά του με το μέρος της κρέμας που μας περίσσεψε. Πασπαλίζουμε με το μείγμα τυριών και σερβίρουμε.

Πηγή: steliosparliaros.gr

Διάβασε ακόμα:

Διαβάστε
ακόμα