Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Γιατί δεν ήθελαν να παντρευτεί η Βασίλισσα Ελισάβετ τον Πρίγκιπα Φίλιππο

Η Ελισάβετ άκουσε πολλές φορές ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν το λάθος άτομο για εκείνη

Σύμφωνα με την Telegraph, ο βιογράφος Α.Ν. Wilson ισχυρίστηκε ότι η νεαρή Ελισάβετ άκουσε πολλές φορές ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος ήταν «το λάθος άτομο για να επιλέξει» καθώς ήταν πολύ αστείος και έκανε «γκάφες». Συγκεκριμένα, είχε μιλήσει το 2016 στο Λογοτεχνικό Φεστιβάλ του Τσέλτεναμ και είχε δηλώσει:

«Όταν ξεκαθάρισε από την ηλικία των 14 περίπου ότι ήταν ερωτευμένη με τον πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος ήταν όμορφος και με ξανθά μαλλιά, όλοι οι αυλικοί είπαν ότι ήταν εντελώς λάθος άτομο για να διαλέξει. Το είπαν για πολλούς λόγους, αλλά το γεγονός είναι ότι έκαναν λάθος. Η βασίλισσα είναι ένα πολύ συγκρατημένο, επιμελές άτομο και ο Φίλιππος ήταν αξιωματικός του ναυτικού και ήταν επίσης πολύ αστείος».

Δείτε επίσης: Γιώργος Λιάγκας: «Σώπα ρε Καγιά! Έλεος δηλαδή»

Ο βιογράφος αποκάλυψε επίσης ότι το πρώτο σχόλιο του Φίλιππου στη βασίλισσα μετά τη στέψη της ήταν: «Πού το πήρες αυτό το καπέλο;».

«Πολλά από τα αστεία του είναι εξαιρετικά πετυχημένα. Δεν νομίζω ότι κάνει γκάφες. Είναι το είδος των αστείων ενός αξιωματικού του ναυτικού. Το ζευγάρι είχε αμοπιβαία αγάπη και σεβασμό ενώ ο ίδιος ο πρίγκιπας Φίλιππος είχε πει κάποτε για τον γάμο του με τη βασίλισσα Ελισάβετ: «Η βασίλισσα έχει την ιδιότητα της ανοχής σε αφθονία».

Η βασίλισσα Ελισάβετ στην ομιλία της για την επέτειο του γάμου της το 1997, είπε για τον πρίγκιπα Φίλιππο:

«Είναι κάποιος που δεν δέχεται εύκολα τα κομπλιμέντα. Αλλά, πολύ απλά, ήταν η δύναμή μου και παρέμεινε όλα αυτά τα χρόνια».

Ο πρίγκιπας Φίλιππος πέθανε σε ηλικία 99 ετών στις 9 Απριλίου 2021 και τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ είχαν κάνει σχετική ανακοίνωση για τον χαμό του.

«Με βαθιά λύπη η Αυτή Μεγαλειότητα, η βασίλισσα, ανακοίνωσε τον θάνατο του αγαπημένου της συζύγου, Πρίγκιπα Φίλιππου, Δούκα του Εδιμβούργου. Η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα πέθανε ειρηνικά σήμερα το πρωί στο Κάστρο του Γουίνδσορ. Η Βασιλική Οικογένεια ενώνεται με ανθρώπους σε όλο τον κόσμο για να θρηνήσουν την απώλειά του».

Δείτε επίσης:

Καίτη Γαρμπή: «Όταν κάποιος τσακώνεται με τον Σχοινά, πάντα φταίει αυτός ο κάποιος»
Ζώδια: Προβλέψεις για σήμερα Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Διαβάστε επίσης