Πάστα Ταψιού από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη

Forever Woman

Αυτή η πάστα ταψιού είναι σκέτη κόλαση!

Αφράτο κέικ, σαντιγί, κρέμα σοκολάτας και λιωμένη κουβερτούρα…! Ένας ακαταμάχητος γλυκός συνδυασμός που πρέπει όλοι να δοκιμάσετε!

Διάβασε ακόμα: Ζεστές μπανάνες με παγωτό από τον Στέλιο Παρλιάρο

Συστατικά

  • 300 γρ. σοκολατένιο κέικ
  • 1 φάκελος σαντιγί στιγμής Mac Magic
  • 200 ml κρύο γάλα
  • 2 φάκελοι κρέμα στιγμής με γεύση φουντούκι Mac Magic
  • 500 ml κρύο γάλα
  • 100 ml γάλα
  • 200 γρ. κουβερτούρα 52%
  • Τριμμένο μπισκότο

Μέθοδος Εκτέλεσης

Αρχικά κόβουμε το κέικ σε φέτες και το απλώνουμε σε ένα ταψί 20 x 30 εκ. Έπειτα πιέζουμε το κέικ με τα χέρια μας. Με ένα πινέλο αλείφουμε από πάνω το κέικ με γάλα. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μίξερ το φακελάκι με την σαντιγί στιγμής μαζί με τα 200 ml κρύο γάλα και ανακατεύουμε για 2′-4′ ή μέχρι να είναι έτοιμη.

Έπειτα απλώνουμε ομοιόμορφα την σαντιγί με μία σπάτουλα πάνω στο κέικ. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μίξερ τα δύο φακελάκια κρέμα στιγμής με γεύση φουντούκι μαζί με τα 500 ml κρύο γάλα και ανακατεύουμε για περίπου 5′.

Απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα στιγμής πάνω από την σαντιγί που βρίσκεται ήδη στο ταψί. Το βάζουμε στο ψυγείο για 10′.

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα 100 ml γάλα μαζί με την κουβερτούρα και καλύπτουμε με ένα κομμάτι μαγειρικής μεμβράνης.
Λιώνουμε το γάλα με την κουβερτούρα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί.

Αφού ανακατέψουμε και ομογενοποιηθούν τα υλικά, ρίχνουμε την λιωμένη κουβερτούρα μέσα στο ταψί και την απλώνουμε να πάει παντού.

Πασπαλίζουμε με τριμμένο μπισκότο και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Πηγή: dimitrismichailidis.com

Διάβασε ακόμα:

Διαβάστε
ακόμα