Σούπα κάστανο βελουτέ

Forever Woman

Έχει γεύση μοναδική, υφή βελούδινη και αρώματα συγκλονιστικά

Η σούπα κάστανο είναι είναι μια χειμωνιάτικη συνταγή που μπορείτε να σερβίρετε στους καλεσμένους σας σε γιορτινό τραπέζι. Για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά είναι ιδανικό φαγητό να παρουσιάσετε ως πρώτο πιάτο και να ξετρελάνετε τους πάντες από την πρώτη κουταλιά. Έχει γεύση μοναδική, υφή βελούδινη και αρώματα συγκλονιστικά. Τα κάστανα είναι ένας κατεξοχήν χειμωνιάτικος καρπός. Χρησιμοποιείται σε πληθώρα συνταγών και δίνει αρώματα στο φαγητό που τρελαίνουν κόσμο.

Yλικά

Για τη σούπα κάστανο

  • 2 φέτ. μπέικον
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο τρυφερό ψιλοκομμένο
  • 6 φλ. ζωμό κότας
  • 600 γρ. κάστανα προβρασμένα ή ψημένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
  • 2 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο

Για το σερβίρισμα

  • γιαούρτι
  • σχοινόπρασο
  • λάδι τρούφας

Για την σούπα κάστανο

Βάζουμε το μπέικον σε αντικολλητική κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το ψήνουμε χωρίς λιπαρή ουσία για 3′ από κάθε πλευρά. Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά, πράσο, σέλερι, καρότο για 6-7′ ανακατεύοντας να γίνουν διάφανα.

Προσθέτουμε τα κάστανα, τον ζωμό, τη μια φέτα μπέικον και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 25′ να μαλακώσουν τα κάστανα και να λιώσουν. Με ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τη σούπα κάστανο για να γίνει βελούδινη. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.νΤρίβουμε φρέσκο μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε την κρέμα.

Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε για λίγα λεπτά. Αν θέλετε η σούπα κάστανο να γίνει πιο αραιή, προσθέστε λίγο ζωμό επιπλέον. Αν θέλετε πιο λεία υφή περάστε την βελουτέ σε λεπτή σήτα σουρωτήρι. Μπορείτε να φτιάξετε τη καστανόσουπα 1 ημέρα πριν και να τη διατηρήσετε στο ψυγείο. Θα την ζεστάνετε λίγο πριν σερβίρετε.

Σερβίρετε τη σούπα κάστανο σε ζεστά πιάτα. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, λίγο γιαούρτι και σταγόνες από λάδι τρούφας. Η φέτα τραγανού μπέικον που περίσσεψε μπορεί να γαρνίρει τα πιάτα ή κάποια σαλάτα σπασμένη σε κομμάτια.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε
ακόμα