Σουφλέ με μαρμελάδα πορτοκάλι

Forever Woman

Πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη

Φτιάξτε ένα γρήγορο και αφράτο σουφλέ με μαρμελάδα πορτοκάλι. Πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη προσφέρει μια μοναδική γευστική εμπειρία!

Υλικά

  • 2 κ.σ. ζάχαρη, λευκή κρυσταλλική (ψιλή) & επιπλέον για τα φορμάκια
  • 4 ασπράδια αβγών
  • 2 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι (να είναι σχετικά ρευστή – αν χρειαστεί, την αραιώνουμε με λίγο ζεστό νερό, αλλά αφήνουμε να κρυώσει)
  • λίγο βούτυρο Lurpak για τα φορμάκια
  • άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Βουτυρώνουμε έξι μικρά πυρίμαχα φορμάκια για σουφλέ και πασπαλίζουμε τον πυθμένα και τα εσωτερικά τοιχώματα με κρυσταλλική ζάχαρη. Αναποδογυρίζουμε τα φορμάκια, να πέσει η περίσσια ζάχαρης.

Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ, προσθέτοντας σταδιακά τις 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη, μέχρι να γίνει μία σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ. Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 7- 10 λεπτά. Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: steliosparliaros.gr