Ποια είναι τα πιο βρώμικα σημεία της κουζίνας

Όλες μας θέλουμε μια άνετη, καλά σχεδιασμένη και διακοσμημένη κουζίνα

Αυτά τα 4 σημεία χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή

Όπως όλα τα δωμάτια του σπιτιού έτσι και η κουζίνα έχει τα δικά της σημεία τα οποία έχουν την τάση να μαζεύουν την περισσότερη σκόνη και βρωμιά η οποία πολλές φορές δεν μας γίνεται αντιληπτή με αποτέλεσμα τα μικρόβιας να καραδοκούν σε κάθε γωνιά! Ποια είναι λοιπόν τα σημεία που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή και τακτικό καθάρισμα;

Xερούλια φούρνου

Τα χερούλια του φούρνου είναι από τα αντικείμενα που πιάνουμε καθημερινά, είτε για να μαγειρέψουμε είτε απλά για να ζεστάνουμε το φαγητό. Σε όλη αυτή τη διαδικασία όμως, να μαγειρέψεις, να στρώσεις τραπέζι, να καθαρίσεις κτλ. μπορεί να παρασυρθείς και να πιάσεις τα χερούλια με βρώμικα χέρια. Φρόντισε λοιπόν να τα απολυμαίνεις καθημερινά. Άλλωστε δεν είναι δύσκολο, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να τα καθαρίσεις με ζεστό νερό και σαπουνάδα και στη συνέχεια να τα περάσεις με ξίδι.

Θήκη μαχαιριών

Στις κλειστές θήκες μαχαιριών συχνά δημιουργούνται βακτήρια. Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν η καθαριότητα τους είναι μονόδρομος. Αρχικά αφαίρεσε όλα τα μαχαίρια και αν η θήκη δεν είναι ξύλινη απλά καθάρισέ την με σαπούνι και νερό. Αν είναι ξύλινη τότε πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα καθαριστικό που λειτουργεί με συμπιεσμένο αέρα.

Ξύλο κοπής

Το ξύλο κοπής είναι ένα από τα πιο βρώμικα μέρη στην κουζίνα, καθώς εκεί κόβουμε τα πάντα! Από ωμά κρέατα και λαχανικά μέχρι το ψωμί. Γι’ αυτό πρέπει να το καθαρίσεις αμέσως μόλις το χρησιμοποιήσεις. Βάλε λοιπόν λίγο αλάτι και ξίδι πάνω σε μισή λεμονόκουπα και τρίψε καλά τις επιφάνειες. Έπειτα άφησέ το για 8-10 λεπτά να δράσει και τέλος πλύνε το με νερό και απορρυπαντικό πιάτων.

Δείτε επίσης:

Διαβάστε
ακόμα