Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ώρα για γυμναστική!

Image by standret on Freepik

Απλές καθημερινές ασκήσεις για να διατηρείστε σε φόρμα

Δεν έχετε χρόνο για να πάτε στο γυμναστήριο; Η απαιτητική καθημερινότητα, οι υποχρεώσεις που τρέχουν και το ασφυκτικά γεμάτο πρόγραμμά σας, μπορεί να μην σας επιτρέπουν πάντα να διατηρείτε τη φόρμα σας. Παρόλα αυτά, υπάρχουν λύσεις προκειμένου να γυμναστείτε, ακόμα και τις ημέρες που ο ελεύθερος χρόνος σας είναι ελάχιστος. Μερικά λεπτά μέσα στο σπίτι αρκούν για να γυμνάσετε όλες τις βασικές ομάδες μυών του σώματός σας. Παρακάτω θα βρείτε μερικές πολύ απλές ασκήσεις που αρκούν για να γίνετε fit!

Δείτε επίσης: Οι ιδανικές ασκήσεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Καθίσματα

Η συγκεκριμένη άσκηση στοχεύει στο κάτω μέρος του σώματος, στον κορμό και ενισχύει την ισορροπία. Ξεκινήστε όρθιοι, με τα πόδια σας στο άνοιγμα των γοφών, τους ώμους σας χαλαρούς και το κεφάλι σας ψηλά. Κάντε ένα κάθισμα, σαν να κάθεστε σε μία καρέκλα, προσέχοντας τα γόνατά σας να μην περνούν τις μύτες των παπουτσιών σας, κοιτώντας ευθεία, με το στήθος έξω και με τα χέρια σας ευθεία. Σφίγγοντας τους γλουτούς σηκωθείτε πάνω μέχρι να τεντώσουν τα πόδια σας. Κάντε 8 με 12 επαναλήψεις.

Jumping Jacks

Τα jumping jacks αποτελούν τον τέλειο τρόπο και για να κάνετε ζέσταμα σε όλο το σώμα σας και να εντάξετε λίγη cardio γυμναστική στη ζωή σας. Δοκιμάστε τα συνδυαστικά με άλλες ασκήσεις ενδυνάμωσης.

Γέφυρα γοφών

Η άσκηση αυτή στοχεύει στους γλουτούς και των κορμό, ενώ ενισχύει την ελαστικότητα των γοφών. Ξεκινήστε την άσκηση ξαπλωμένοι ανάσκελα με τα γόνατα λυγισμένα. Με τον κορμό σφιχτό σηκώστε τους γλουτούς σας από το έδαφος, προς το ταβάνι. Κρατήστε τους γλουτούς λίγο πάνω και σιγά- σιγά κατεβείτε προς τα κάτω. Κάντε 8 με 12 επαναλήψεις.

Σανίδα

Η άσκηση στοχεύει στον κορμό και «χτίζει» την δύναμη στο σώμα. Τοποθετήστε τους αγκώνες σας στο πάτωμα στο ύψος των ώμων σας με όλο τον πήχη να ακουμπάει στο έδαφος. Τεντώστε τα πόδια πίσω και στηριχτείτε στις μύτες των ποδιών σας. Η μέση σας δεν πρέπει να είναι ούτε ψηλά, ούτε χαμηλά. Σφίξτε τους κοιλιακούς σας και μείνετε εκεί για 20 με 60 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε 2 με 3 φορές.

Δείτε επίσης:

Πως μπορείς να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη
Η καλύτερη ώρα για να περπατήσεις!

Διαβάστε επίσης