Η καλύτερη ώρα για να περπατήσεις!

Forever Woman

Όσο περίεργο κι αν σου φανεί, αυτή είναι η ιδανική ώρα για περπάτημα

Δεν υπάρχει κάτι καλύτερο για τη σωματική και τη ψυχική σου υγεία από το να βρίσκεις τρόπους για να γυμνάζεσαι. Αυτό μπορεί να είναι από μια πιο extremeγυμναστική, μέχρι κάτι πιο light όπως είναι το περπάτημα. Κι όμως, δεν αποκτάς τα ίδια οφέλη αν περπατήσεις το πρωί, σε σχέση με αυτά που θα έπαιρνες αν περπατούσες το βράδυ. Φυσικά, αν προσπαθείς να χάσεις κιλά, μπορείς να καθιερώσεις το περπάτημα για να χάσεις θερμίδες και λίπος. 

Διάβασε ακόμα: 3 τρόποι για να αισθανθείς καλά με τον εαυτό σου

Ποια είναι όμως, η ιδανική ώρα για να περπατήσεις και να πάρεις και όλα τα οφέλη από αυτή τη σωματική άσκηση. Η απάντηση κρύβεται στην… χώνεψη, μιας και η καλύτερη στιγμή είναι μετά το φαγητό! Μπορεί αυτό να μην αποτελεί την πρώτη σου σκέψη μετά το φούσκωμα που νιώθεις όταν καταναλώνεις ένα λαχταριστό γεύμα, όμως αυτή η συνήθεια θα σου χαρίσει έξτρα οφέλη για τον οργανισμό σου. 

Ενισχύει το μεταβολισμό σου 

Για σένα που ψάχνεις τρόπο να μπουστάρεις το μεταβολισμό σου, μόλις βρήκες έναν. Κάνε μια βόλτα μετά το φαγητό γύρω στα 10-15 λεπτά, για να κάψεις περισσότερες θερμίδες και λίπος από την κοιλιά. Με αυτό τον τρόπο, θα χάσεις κιλά, χωρίς να έχεις κάνει και κάτι τρομερό… 

Κοιμάσαι σαν πουλάκι

Σίγουρα τα σωματικά οφέλη είναι εξαιρετικά σημαντικά, όμως το περπάτημα είναι τέλειο και για τη ψυχική υγεία. Αν, για παράδειγμα αντιμετωπίζεις προβλήματα με τον ύπνο, το περπάτημα θα σε κάνει να ξεκουραστείς πιο εύκολα. Θα αισθανθείς πιο χαλαρή και το σώμα σου με τον εγκέφαλο θα μπουν απευθείας σε… λειτουργία πτήσης!

Τέλος στις λιγούρες

Ναι, μετά το φαγητό έχουμε συνηθίσει να τρώμε γλυκάκια, όπως και στη διάρκεια μιας σειράς ή ταινίας που βλέπεις στον καναπέ σου. Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να μειώσεις τη λιγούρα είναι μια βόλτα μετά το φαγητό. Ακόμα και για ένα τέταρτο να πας για περπάτημα, είναι αρκετό για να μειωθούν λιγούρες και διατροφικές ατασθαλίες!

Διαβάστε
ακόμα