Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κις Λορέν

Η πιο νόστιμη αλμυρή τάρτα

Η Κις Λορέν είναι από τις πιο γνωστές και νόστιμες αλμυρές τάρτες. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι τόσο της Γαλλικής κουζίνας όσο και του κυριακάτικου Brtunch μας. Πάμε να δούμε λοιπόν πως μπορείτε να τη φτιάξετε εύκολα κι απλά!

Δείτε επίσης: Ομελέτα φούρνου με λαχανικά

Υλικά

  • 1 προπαρασκευασμένη ζύμη για τάρτα
  • 2 αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο μπέικον
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1/4 κ. γλ. πιπέρι
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • Μοσχοκάρυδο τριμμένο

Εκτέλεση

Αρχικά, απλώστε την ζύμη τάρτας σε μία στρογγυλή φόρμα και τοποθετήστε στο ψυγείο. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το γάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Αλατοπιπερώστε το μείγμα των αυγών, προσθέστε μοσχοκάρυδο και ανακατέψτε με το μπέικον. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βγάλτε τη φόρμα με τη ζύμη από το ψυγείο και ρίξτε μέσα το μείγμα των αυγών και του μπέικον. Ψήστε για 40 λεπτά και σερβίρετε όσο είναι ζεστή.

Δείτε επίσης:

Συνταγή για δυναμωτικό πρωινό με βρώμη και μπανάνα
Συνταγή για light burger με μπιφτέκι γαλοπούλας

Διαβάστε επίσης