Ομελέτα φούρνου με λαχανικά

Forever Woman

Το πιο αφράτο σνακ

Η συγκεκριμένη ομελέτα θα σου λύσει πραγματικά τα χέρια καθώς εκτός από πολύ νόστιμη και υγιεινή είναι και πολύ εύκολη!

Δείτε επίσης: Συνταγή για δυναμωτικό πρωινό με βρώμη και μπανάνα

Υλικά:

  • 8 μεγάλα αυγά
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης
  • 6-7 μανιτάρια σε φέτες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι σε ροδέλες
  • 3 κ.σ. γάλα
  • 100 γρ. φέτα
  • 50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο ή γραβιέρα
  • 1 κ.σ. αλεύρι (προαιρετικά)
  • Ελαιόλαδο για το σωτάρισμα
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Αρχικά, σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα λαχανικά για 5 λεπτά και βάζουμε αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά, βάζουμε το γάλα και μία κουταλιά αλεύρι και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αφρίσουν. Στο μίγμα των αυγών προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε.

Σε πυρίμαχο σκεύος αδειάζουμε τα λαχανικά, βάζουμε χοντροτριμμένη τη φέτα και στη συνέχεια τα περιχύνουμε με το μίγμα των αυγών. Βάζουμε λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε το σκεύος με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C.

Ψήνουμε για 20 λεπτά αρχικά και στη συνέχεια ξεσκεπάζουμε το σκεύος και συνεχίζουμε το ψήσιμο περίπου για 10 λεπτά ακόμα, να πάρει ωραίο χρώμα η ομελέτα μας. Η ομελέτα μας είναι έτοιμη!

Δείτε επίσης:

Διαβάστε
ακόμα