Τροφές που ενισχύουν τη μνήμη

Image by jcomp on Freepik

Είναι η ξεχασιά μια μόνιμη αιτία άγχους;

Εάν αποτυγχάνετε να θυμάστε πράγματα και πρέπει να παλεύετε επανειλημμένα με τη μνήμη σας να σας απογοητεύει, είναι καιρός να δώσετε προσοχή σε αυτό που καταναλώνετε. Ακολουθεί μια λίστα με τρόφιμα που θα σας βοηθήσουν να προστατεύσετε τη μνήμη σας και να παραμείνετε υγιείς!

Φράουλες

Οι φράουλες περιέχουν ανθοκυανίνες, οι οποίες είναι αντιοξειδωτικές ουσίες που βοηθούν στη διατήρηση της υγείας των νευρώνων και των κυττάρων του αίματος και διασφαλίζουν ότι υπάρχει αρκετή ροή αίματος στον εγκέφαλό σας. Ως εκ τούτου, εάν είστε λάτρης των φραουλών, τα καλά νέα είναι ότι τελικά βοηθάτε τη μνήμη σας.

Καστανό ρύζι

Αυτός είναι ο καλύτερος λόγος σας για να μεταβείτε στο καστανό ρύζι—έχει τη δύναμη να προστατεύει τη μνήμη σας σε μεγάλο βαθμό. Αυτό συμβαίνει επειδή το καστανό ρύζι περιέχει ένα αμινοξύ γνωστό ως GABA, συντομογραφία του γάμμα-αμινοβουτυρικού. Αυτός είναι ένας απαραίτητος νευροδιαβιβαστής στον εγκέφαλο και λειτουργεί ως χαλαρωτικό, ώστε να αισθάνεστε πιο συγκρατημένοι, κάτι που τελικά βοηθά στη διαδικασία της σκέψης σας να γίνει πιο ξεκάθαρη, ώστε να θυμάστε τα πράγματα πιο γρήγορα.

Αυγά

Φυσικά, λατρεύουμε τα αυγά ως την απόλυτη πηγή πρωτεΐνης. Αλλά ξέρατε ότι μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε τη μνήμη σας; Λοιπόν, τα αυγά περιέχουν ένα είδος βιταμίνης Β, γνωστή ως χολίνη, η οποία είναι γνωστό ότι βοηθά στην παραγωγή ενέργειας στον εγκέφαλο. Η χολίνη είναι ο πρόδρομος της ακετυλοχολίνης, η οποία είναι ένας νευροδιαβιβαστής που διεγείρει τη μνήμη και τη μυϊκή λειτουργία. Επιπλέον, βοηθά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου. Ως εκ τούτου, είναι πάντα σκόπιμο να συμπεριλαμβάνονται τα αυγά στη διατροφή κάποιου από πολύ μικρή ηλικία.

Σολομός

Ο σολομός είναι πλούσιος σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα συμπεριλαμβανομένου του δοκοσαεξανοϊκού οξέος (DHA). Αυτό είναι γνωστό ότι παίζει καθοριστικό ρόλο στη φυσιολογική λειτουργία των νευρώνων, κάτι που τελικά σας βοηθά να γίνετε λιγότερο ξεχασιάρηδες και σε εγρήγορση.

Μπρόκολο

Τα σκούρα φυλλώδη πράσινα λαχανικά, όπως το μπρόκολο επίσης βοηθούν στην προστασία της μνήμης σας. Αυτό συμβαίνει επειδή το μπρόκολο περιέχει βιταμίνη Ε και φυλλικό οξύ. Αυτό προστατεύει τον εγκέφαλο μειώνοντας τα επίπεδα ενός αμινοξέος που ονομάζεται ομοκυστεΐνη στο αίμα. Έχει παρατηρηθεί ότι όταν τα επίπεδα της ομοκυστεΐνης είναι υψηλά, υπάρχει εκφυλισμός των νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο. Αυτό όταν χρειάζεστε το φολικό οξύ για να μειώσετε τα επίπεδα της ομοκυστεΐνης.

Image by jcomp on Freepik