Η σωστή περιποίηση ποδιών


Μπορεί το καλοκαίρι να είναι η αγαπημένη μας εποχή, αλλά είναι η χειρότερη περίοδος για τα πόδια μας

Μπορεί το καλοκαίρι να είναι η αγαπημένη μας εποχή, αλλά είναι η χειρότερη περίοδος για τα πόδια μας.

Η ζέστη, ο ιδρώτας, τα σανδάλια που δεν αποχωριζόμαστε λεπτό, είναι μερικοί από τους λόγους που σκληραίνει το δέρμα μας, βγάζουμε φουσκάλες και “σκάνε” οι φτέρνες μας. Για να απαλλαχθείς λοιπόν από όλα αυτά, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις μερικές εύκολες και χρήσιμες συμβουλές για περιποίηση ποδιών στο σπίτι. Τα παρακάτω tips θα σου λύσουν τα χέρια και το δέρμα των ποδιών σου θα είναι και πάλι απαλό!

Χρησιμοποίησε χαμομήλι

Το να σκληραίνει το δέρμα σε ορισμένα σημεία των ποδιών είναι πολύ σύνηθες το καλοκαίρι. Βάλε λοιπόν πέντε κουταλιές της σούπας τσάι χαμομηλιού σε μια λεκάνη με ζεστό νερό και άφησε το για δέκα λεπτά, μούλιασε τα πόδια σου για 20 λεπτά. Μόλις τελειώσεις, βάλε λίγη ενυδατική κρέμα ή βαζελίνη , βάλε βαμβακερές κάλτσες και φόρα τες όλο το βράδυ.

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα έχει πολλές εξαιρετικές αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και δρα ως φυσικό απολεπιστικό. Για να εξαφανίσεις λοιπόν μια και καλή τους ενοχλητικούς κάλους, βάλε τρεις κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα σε μια λεκάνη γεμάτη με ζεστό νερό και άσε τα πόδια σου να μουλιάσουν για δεκαπέντε λεπτά και έπειτα τρίψτα με ελαφρόπετρα. Ξέπλυνε τα με χλιαρό νερό, βάλε ενυδατική κρέμα και είσαι έτοιμη!

Ηλιέλαιο ή Ελαιόλαδο

Οι σκασμένες φτέρνες είναι το πρώτο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, σου έχω λοιπόν τη λύση και για αυτό! Μούλιασε τα πόδια σου σε μια λεκάνη με νερό και άλατα θειϊκού μαγνησίου και τρίψε τις φτέρνες με μια ελαφρόπετρα ώστε να φύγει το νεκρό δέρμα. Ξέπλυνε καλά τα πόδια σου και άπλωσε στις φτέρνες σου ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο.

Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο βοηθάει στη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας και στην απώλεια βάρους. Ακόμα μια σημαντική ιδιότητα που έχει είναι ότι θεραπεύει τις φουσκάλες. Βρέξε λοιπόν ένα βαμβάκι με μηλόξυδο και άπλωσε το πάνω στις φουσκάλες των ποδιών σου. Οι αντιμυκητιασικές και αντιβακτηριακές του ιδιότητες θα θεραπεύσουν τις φουσκάλες και φυσικά θα σε ανακουφίσουν από τον πόνο.

Τip: Για να αποφύγεις να βγάλεις φουσκάλες μπορείς να βάζεις αποσμητικό στα δάχτυλα και στις φτέρνες.

Διαβάστε επίσης