Τρόποι για να καταπολεμήσεις την κυτταρίτιδα!


cellulite

Η κυτταρίτιδα είναι ο μεγαλύτερος εχθρός όλων των γυναικών αφού δεν κάνει διακρίσεις!

Εμφανίζεται σε όλες τις ηλικίες, σε όλα τα σωματότυπα και όλες μας προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να την καταπολεμήσουμε.
Η κακή διατροφή, ο αργός μεταβολισμός, η έλλειψη σωματικής άσκηση, οι ορμονικές αλλαγές και η αφυδάτωση είναι μόνο μερικές από τις αιτίες που προκαλούν κυτταρίτιδα.

Παρακάτω λοιπόν θα βρεις μερικούς φυσικούς τρόπους που θα σε βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας ώστε το σώμα σου να δείχνει πιο λαμπερό.

Scrub από καφέ

Η καφεΐνη διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία και σφίγγει τους εξωτερικούς ιστούς του δέρματος. Χρησιμοποιώντας την λοιπόν στο δέρμα σου, απελευθερώνεις τις τοξίνες και βοηθάς στον μεταβολισμό του λίπους. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι 1/4 φλιτζάνι καφέ, 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 2-3 κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο. Χρησιμοποίησε το coffee scrub σου 2-3 φορές την εβδομάδα και τα αποτελέσματα θα είναι αισθητά!

Αγγούρια

Εφαρμόζοντας φέτες αγγουριού στο δέρμα σου, επιτρέπεις στα φυτοχημικά των αγγουριών να σφίξουν το κολλαγόνο του σώματος σου, έχοντας σαν αποτέλεσμα τη στιγμιαία μείωση εμφάνισης της κυτταρίτιδας.

Μπάνιο με φύκια

Τα φύκια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ιώδιο. Το ιώδιο αυξάνει τη λειτουργία του θυρεοειδούς και την τοπική κυκλοφορία της ροής του αίματος. Αυτό έχεις ως αποτέλεσμα τη μείωση της κυτταρίτιδας.

Ζελατίνη

Η κατανάλωση της ζελατίνης -η οποία δεν περιέχει πολύ ζάχαρη- είναι απίστευτα αποτελεσματική στην αύξηση παραγωγής κολλαγόνου. Ανακάτεψε την μέσα στο αγαπημένο σου ρόφημα μία φορά την ημέρα, ώστε να αντισταθμιστεί η ανεπάρκεια κολλαγόνου.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε
ακόμα