Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Το Μιζούρι επαναφέρει το ξύλο ως τιμωρία στα σχολεία

Image by Freepik

Η πολιτεία αυτή είναι επίσης από τις πρώτες που εφάρμοσαν την απαγόρευση των αμβλώσεων

Η σχολική περιφέρεια του Cassville του Μιζούρι, ενέκρινε την πολιτική τον Ιούνιο. Ενημερώνοντας τους γονείς ότι επαναφέρει το ξύλο ως τιμωρία. Αυτό προέκυψε έπειτα από δημοσκόπηση που έγινε πέρσι, σύμφωνα με την οποία ήθελαν επιπλέον πειθαρχία εκτός από την αποβολή. Να σημειωθεί ότι αυτή η πολιτεία είναι από τις πρώτες που εφάρμοσαν την απαγόρευση των αμβλώσεων μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.

Δείτε επίσης: Κυοφορεί έμβρυο με ακρανία και ο νόμος της απαγορεύει να κάνει άμβλωση

Ο σχολικός επιθεωρητής της περιφέρειας, ισχυρίστηκε ότι ορισμένοι είναι ευγνώμονες για την επαναφορά του πειθαρχικού μέτρου που τελευταία φορά επιτράπηκε το 2001.

Ο επιθεωρητής λοιπόν σύμφωνα με τη USA Today είπε: ” H πόλη είναι μια πολύ παραδοσιακή κοινότητα στο νοτιοδυτικό Μιζούρι. Oι γονείς μας έλεγαν «γιατί δεν μπορείς να χτυπάς το παιδί μου;» και απαντούσαμε “Δεν μπορούμε να χτυπάμε το παιδί σου. Η πολιτική μας δεν το υποστηρίζει. Υπήρχαν συζητήσεις με γονείς και είχε ζητηθεί από αυτούς να το εξετάσουμε. Είχαμε ανθρώπους να μας ευχαριστούν πραγματικά γι’ αυτό. Παραδόξως, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα ένιωθαν φρίκη αν μας άκουγαν να λέμε αυτά τα πράγματα. Αλλά η πλειοψηφία των ανθρώπων που έχω συναντήσει με υποστήριξαν”.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έκρινε το 1977 ότι η σωματική τιμωρία στα σχολεία ήταν συνταγματική. Eπιτρέποντας σε κάθε πολιτεία να αποφασίσει εάν θα την επιβάλει ή όχι.

Δείτε επίσης:

Το μήνυμα της Μαίρη Συνατσάκη προς τις μέλλουσες μανούλες
Τα τελευταία λόγια της Πριγκίπισσας Νταϊάνα λίγο πριν πεθάνει

Διαβάστε επίσης