Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τα τελευταία λόγια της Πριγκίπισσας Νταϊάνα λίγο πριν πεθάνει

Ο πυροσβέστης που προσπάθησε να τη σώσει, αποκάλυψε τι του είπε λίγο πριν πεθάνει

Έχουν περάσει σχεδόν 25 χρόνια από το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, η οποία ήταν μία από τις πιο αγαπημένες φυσιογνωμίες της βασιλικής οικογένειας.

Η «πριγκίπισσα του λαού» άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 36 ετών μετά από αυτοκινητικό δυστύχημα.

Ο πυροσβέστης, Χαβιέρ Γκούμερλον, ήταν ένας από τους άνδρες που απεγκλώβισαν τη Νταϊάνα από το αυτοκίνητο που συνετρίβει. Σύμφωνα με τη Mirror, ο Γκούμερλον θυμάται τα τελευταία λόγια της πριγκίπισσα αλλά και τις πρώτες βοήθειες που της παρείχε για να κρατηθεί στη ζωή.

Ο ίδιος είπε ότι πριν τη βγάλουν από το αυτοκίνητο, εκείνος της κρατούσε το χέρι και προσπάθησε να την παρηγορήσει και να την κρατήσει ψύχραιμη. Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Δεν το πίστευα. Είχε ανοιχτά τα μάτια της στην αρχή και είχε τις αισθήσεις της».

«Μου είπε “Θεέ μου τι έγινε;” και λίγο αργότερα υπέστη ανακοπή. Της έκανα μαλάξεις στην καρδιά και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα άρχισε να αναπνέει ξανά. Ήταν φυσικά μια ανακούφιση γιατί, ήθελα να της σώσω τη ζωή και αυτό νόμιζα ότι το είχα κάνει. Για να είμαι ειλικρινής πίστευα ότι θα ζούσε. Από όσο ήξερα όταν ήταν στο ασθενοφόρο ήταν ζωντανή και περίμενα να ζήσει. Αλλά έμαθα αργότερα ότι είχε πεθάνει στο νοσοκομείο. Ήταν πολύ αναστατωμένη.

Ξέρω πια, ότι υπήρξαν σοβαροί εσωτερικοί τραυματισμοί, αλλά όλο το επεισόδιο είναι ακόμα πολύ έντονο στο μυαλό μου. Και η ανάμνηση εκείνης της βραδιάς θα μείνει για πάντα μαζί μου. Τότε δεν είχα ιδέα ότι ήταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα. Μόνο όταν την έβαλαν στο ασθενοφόρο ένας από τους άνδρες του ασθενοφόρου μου είπε ότι ήταν αυτή».

Διαβάστε επίσης