Μπισκότα φουντουκιού με κομμάτια σοκολάτας

Forever Woman

Ιδανικά για σνακ

Τραγανά μπισκότα φουντουκιού, ιδανικά για σνακ, που μπορείτε να φτιάξετε μαζί με τα παιδιά σας.

Υλικά

• 250 γρ. βούτυρο Lurpak
• 300 γρ. ζάχαρη καστανή
• 1 αβγό
• 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
• 1 κ. γ. μαγειρική σόδα
• ½ κ. γ. αλάτι
• 150 γρ. φουντούκια, χοντροκομμένα
• 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
• 200 γρ. σταγόνες σοκολάτας bitter

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη λίγο να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το αβγό συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα ακόμα. Προσθέτουμε τα φουντούκια και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε για να ενσωματωθούν. Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 5 χιλ. και κόβουμε μπισκότα με ένα κουπάτ διαμέτρου 10 εκ. Ψήνουμε στους 150-160°C, στον αέρα, για περίπου 15 λεπτά.

TIP: Όταν χρησιμοποιούμε καστανή ζάχαρη τα μπισκότα γίνονται πιο λεπτά, τραγανά και νόστιμα. Αν δεν θέλουμε να γίνουν πολύ σκληρά, μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μισή ποσότητα με λευκή ζάχαρη.

Πηγή: steliosparliaros.gr