Πεντανόστιμα, πανεύκολα και υγιεινά!
Αυτή η συνταγή για τηγανόψωμα είναι ιδανικά για ένα γρήγορο σνάκ ή κολατσιό στο σχολείο! Και το καλύτερο? Δεν έχουν καθόλου λαδίλα. Δοκιμάστε τη συνταγή και θα με θυμηθείτε!
Συστατικά
- 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 & 1/2 κ.γ. μαγιά στιγμής
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 260 ml χλιαρό γάλα
- φέτα
- βούτυρο, προαιρετικά
- ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι.
- Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα τοιχώματα του μπολ.
- Λαδώνουμε το μπολ και τη ζύμη, σκεπάζουμε με πετσέτα ή μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί για περίπου 1.30 ώρα.
- Μετά από 1.30 ώρα, χωρίζουμε το ζυμάρι σε 8 ίσα μέρη και πλάθουμε 8 μπαλίτσες.
- Ανοίγουμε λίγο κάθε μπάλα με έναν πλάστη, τοποθετούμε τριμμένη φέτα, σφραγίζουμε σαν πουγκί και ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο περίπου 0,5 εκ.
- Βάζουμε τις πίτες σε έναν αλευρωμένο πάγκο ή ταψί, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 30′.
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει σε μέτρια φωτιά, αλείφουμε με ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις πίτες για περίπου 2′-3′ την κάθε πλευρά.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και αλείφουμε προαιρετικά με λιωμένο βούτυρο για να γίνουν πιο μαλακές και να αποκτήσουν υπέροχη γεύση.
Πηγή: dimitrismichailidis.com