Τι να κάνεις για να μη μουχλιάζουν γρήγορα τα φρούτα

Forever Woman

Πόσες φορές έχεις αγοράσει το αγαπημένο σου φρούτο και μετά από 1-2 μέρες μούχλιασε;

Μπορεί να το είχες στο ψυγείο αλλά η μούχλα δεν πτοήθηκε και έκανε την εμφάνισή της. Και τότε σκεφτόμαστε: Γιατί τα φρούτα μουχλιάζουν τόσο γρήγορα;

H απάντηση είναι απλή. Η μούχλα ευδοκιμεί όπου υπάρχει νερό και οξυγόνο. Επομένως ο ρυθμός με τον οποίο μουχλιάζουν τα φρούτα εξαρτάται από την περιεκτικότητα του φρούτου σε νερό, το πότε συλλέχθηκε το φρούτο και τον τρόπο αποθήκευσης.

Η διατροφολόγος Rachel Fine, ιδρύτρια του To The Pointe Nutrition παραχώρησε μια συνέντευξη στο www.eatthis.com και μας έδωσε μερικές συμβουλές σχετικά με τον καλύτερο τρόπο για να σταματήσουν διάφορα φρούτα να σχηματίζουν μούχλα πολύ γρήγορα.

Πώς να διατηρήσετε τα μούρα φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να αποτρέψετε την μούχλα

Τα μούρα, οι φράουλες και τα σμέουρα είναι μερικά από τα πιο γρήγορα φρούτα ως προς το πότε μουχλιάζουν. H Fine δίνει τη λύση για την καθυστέρηση αυτής της διαδικασίας.

“Ειδικά κατά τη διάρκεια της εποχής τους, τα μούρα συχνά μπορούν να χαλάσουν γρήγορα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Για να το καταπολεμήσετε, ξεπλύνετε πρώτα τα μούρα σας στο δοχείο τους κάτω από δροσερό, τρεχούμενο νερό. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε ξανά τα μούρα, αυτή τη φορά σε διάλυμα από ένα μέρος λευκό ξύδι και τέσσερα μέρη νερού”.

Δείτε ακόμα: Λεμόνι: Ποια είναι τα οφέλη του φρούτου που πηγαίνει με όλα;

Πώς να αποτρέψετε την πολύ γρήγορη ωρίμανση της μπανάνας

Ένα άλλο κοινό φρούτο που μπορεί να χαλάσει πολύ γρήγορα είναι οι μπανάνες. Η Dr. Fine λοιπόν προτείνει να αλλάξετε το πού και πώς τις αποθηκεύετε:

Το αιθυλένιο που παράγεται από τις μπανάνες αυξάνει τον ρυθμό αλλοίωσης. Οπότε για να το καταπολεμήσετε, κρεμάστε τις μπανάνες για να ενθαρρύνετε τη ροή του αέρα και να αποτρέψετε τη συγκέντρωση των εκπομπών αιθυλενίου σε μια περιοχή” λέει η ίδια.

Δείτε ακόμα:

Διαβάστε
ακόμα