Τα πιο ανθεκτικά φυτά για το σπίτι σου!


Τα φυτά εσωτερικού χώρου δίνουν χρώμα και ζωντάνια στο σπίτι.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου δίνουν χρώμα και ζωντάνια στο σπίτι

Αν όμως δεν έχεις αρκετό χρόνο να διαθέσεις για την φροντίδα τους, δεν είναι ανάγκη να τα στερηθείς. Μπορείς να διαλέξεις μερικά ανθεκτικά φυτά που δύσκολα θα μαραθούν. Παρακάτω λοιπόν θα βρεις μερικά ανθεκτικά φυτά ώστε να διακοσμήσεις το σπίτι σου!

Δράκαινα

Η δράκαινα είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά φυτά χάρη στα διαφορετικά ύψη που φτάνει. Είναι ιδανική επιλογή για σένα που δεν το έχεις τόσο με την κηπουρική, καθώς είναι ανθεκτική και αντέχει σε διάφορες συνθήκες φωτισμού. Φρόντισε να τα την ποτίζεις μια φορά στις 10 μέρες και απέφυγε να την τοποθετείς σε σημεία που πέφτει έντονο φως.

Σανσεβιέρια

Η σανσεβιέρια είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου και είναι γνωστό τόσο για την ομορφιά όσο και για την εύκολη φροντίδα του. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να την τοποθετήσεις σε ένα σημείο με έμμεσο φως και να την ποτίζεις 1 φορά στις 2 εβδομάδες!

Κρασούλα

Η κρασούλα ανήκει στα παχυφυτά, άρα δεν χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη φροντίδα. Είναι ιδανική ώστε να διακοσμήσει τέλεια το τραπεζάκι σου. Αν δεν την έχεις εντάξει ήδη στη διακόσμηση σου ήρθε η ώρα να το κάνεις, καθώς λόγω των φύλλων της τα οποία θυμίζουν νομίσματα, θεωρείται τυχερό φυτό ειδικά για τα οικονομικά σου! Αγαπά το φως και χρειάζεται πότισμα περίπου μια φορά την εβδομάδα.

Φίκος ελάστικα

Ο φίκος ελάστικα είναι ένα από τα πιο όμορφα φυτά εσωτερικού χώρου. Φρόντισε να τον τοποθετήσεις δίπλα από κάποιο παράθυρο, όπου φτάνει αρκετό φως, ώστε να αναπτυχθεί γρήγορα. Χρειάζεται κανονικό πότισμα και μάλιστα τα φύλλα του θα σου δείξουν αν το ποτίζεις αρκετά. Αν παρατηρήσεις ότι τα φύλλα του είναι πεσμένα τότε σημαίνει ότι χρειάζεται περισσότερο νερό.

Δείτε ακόμα  Ποιο είναι το πιο βρώμικο αντικείμενο του σπιτιού σας;

Διαβάστε επίσης