Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τι πρέπει να προσέξεις όταν βάφεις τα μαλλιά μόνη στο σπίτι

Πόσο προσεκτικές πρέπει να είμαστε;

Αν σκοπεύεις να βάψεις τα μαλλιά σου μόνη στο σπίτι, υπάρχουν μερικά βασικά βήματα και συμβουλές που θα πρέπει να ακολουθήσεις για να εξασφαλίσεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και να αποφύγεις ατυχήματα ή απογοητεύσεις:

1. Επιλογή xρώματος

Επίλεξε ένα χρώμα που ταιριάζει στον τόνο του δέρματός σου και συμβαδίζει με το φυσικό σου χρώμα μαλλιών, εκτός αν επιδιώκεις μια πιο τολμηρή αλλαγή. Διάβασε κριτικές και ενημερώσου για τη μάρκα της βαφής που σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις.

2. Προετοιμασία

  • Δοκιμή αλλεργίας: Κάνε μια δοκιμαστική εφαρμογή της βαφής σε μικρή περιοχή του δέρματος τουλάχιστον 48 ώρες πριν την εφαρμογή, για να εξακριβώσεις αν έχεις αλλεργική αντίδραση.
  • Προστασία δέρματος: Απλώνε λιπαρή κρέμα γύρω από το μέτωπο, τα αυτιά και το λαιμό για να αποφύγεις λεκέδες από τη βαφή.

3. Εφαρμογή

  • Ακολούθησε τις οδηγίες: Είναι σημαντικό να ακολουθήσεις ακριβώς τις οδηγίες που παρέχονται στο πακέτο της βαφής.
  • Χρησιμοποίησε κατάλληλα εργαλεία: Βεβαιώσου ότι χρησιμοποιείς κατάλληλα γάντια και βουρτσάκι για την εφαρμογή, ώστε να είναι πιο ομοιόμορφη.

4. Χρόνος και ξέβγαλμα

  • Τήρησε το χρόνο αναμονής: Παρακολούθησε το χρόνο αντίδρασης που αναγράφεται στις οδηγίες για το καλύτερο αποτέλεσμα.
  • Ξεβγάλε καλά: Μετά τη λήξη του χρόνου αναμονής, ξέβγαλε τα μαλλιά σου με άφθονο νερό και χρησιμοποίησε το σαμπουάν και τον μαλακτικό που παρέχονται συχνά στη συσκευασία.

5. Περιποίηση μετά τη βαφή

  • Ενυδάτωση: Χρησιμοποίησε ενυδατικές μάσκες και θεραπείες για να βοηθήσεις στην αναδόμηση της τρίχας μετά την χημική επεξεργασία.
  • Προστασία από τη θερμότητα: Αποφεύγεις την υπερβολική χρήση εργαλείων styling που εκπέμπουν θερμότητα.

Βάφοντας τα μαλλιά σου μόνη στο σπίτι μπορεί να είναι οικονομικό και διασκεδαστικό, αλλά απαιτεί προσοχή και σωστή προετοιμασία για να επιτύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα με ασφάλεια.

Διαβάστε επίσης