Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τα πιο θανατηφόρα φαγητά

Τι πρέπει να προσέξεις

Το ήξερες ότι υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα φαγητά τα οποία αν δεν προετοιμαστούν και δεν μαγειρευτούν σωστά μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και θάνατο; Η αλήθεια είναι ότι οποιοδήποτε μολυσμένο φαγητό θα μπορούσε να είναι απειλητικό για τη ζωή, αλλά υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα τρόφιμα που απαιτούν εξαιρετική προσοχή ώστε αποφευχθεί η πρόκληση σοβαρής ασθένειας ή ακόμα και θανάτου!

Δείτε επίσης: Ποιες φράσεις δεν πρέπει να λέμε στα παιδιά μας

Επειδή λοιπόν μια φράση λέει “φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά” ρίξε μια ματιά στο παρακάτω άρθρο ώστε την επόμενη φορά που θα δοκιμάσεις ή θα μαγειρέψεις κάποιο από τα παρακάτω να φροντίσεις να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός!

Κόκκινα φασόλια

Τα κόκκινα φασόλια στην ακατέργαστη ή μη μαγειρεμένη μορφή τους, είναι πλούσια σε φυτοαιμοσυγκολλητίνη. Η φυτοαιμοσυγκολλητίνη μπορεί να βλάψει το τοίχωμα του εντέρου, εμποδίζοντάς το να απορροφήσει σωστά τα θρεπτικά συστατικά. Με αποτέλεσμα λοιπόν να προκαλέσει: διάρροια, κοιλιακό άλγος, έμετο και πονοκεφάλους.

Fugu

Το Fugu είναι η ιαπωνική λέξη για το pufferfish. Τα πιάτα που παρασκευάζονται από αυτό μπορεί να είναι θανατηφόρα δηλητηριώδες καθώς οι ωοθήκες, τα έντερα και το συκώτι του fugu περιέχουν τετροδοτοξίνη. Η τετροδοτοξίνη είναι μια νευροτοξίνη έως και 1.200 φορές πιο θανατηφόρα από το κυάνιο. Ένα μόνο ψάρι έχει αρκετό δηλητήριο για να σκοτώσει 30 ανθρώπους. Εάν προετοιμαστεί λανθασμένα, μπορεί να παραλύσει τα κινητικά νεύρα και να προκαλέσει θανατηφόρα αναπνευστική ανακοπή.

Info: Οι Ιάπωνες σεφ πρέπει να περάσουν χρόνια εκπαίδευσης για να αποκτήσουν άδεια προετοιμασίας φούγκου. Παρόλα αυτά όμως, πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από ακατάλληλα προετοιμασμένο fugu.

Φρούτο Ackee

Το Ackee είναι το εθνικό φρούτο της Τζαμάικα. Το άγουρο ackee περιέχει ένα δηλητήριο που ονομάζεται υπογλυκίνη, επομένως ο καρπός πρέπει να είναι ώριμος ώστε να μπορεί να καταναλωθεί με ασφάλεια. Η ακατάλληλη προετοιμασία των φρούτων ackee μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια η οποία μπορεί να οδηγήσει σε κώμα ή θάνατο.

Σαμπούκος

Τα φύλλα, τα κλαδιά και οι σπόροι του σαμπούκου περιέχουν θανατηφόρα επίπεδα γλυκοζίτη που παράγει κυανίδιο («κυανογόνος γλυκοσίδης»). Εάν τα σαμπούκους λοιπόν δεν είναι πλήρως ώριμα ή δεν στραγγίζονται σωστά κατά την επεξεργασία τους, μπορεί να προκαλέσουν ναυτία, έμετο και σοβαρή διάρροια. Ενώ αν καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει επιληπτικές κρίσεις, κώμα ή ακόμα και θάνατο.

Δείτε επίσης:

Tips για να διατηρήσεις το βάρος σου
Δυνατό ανοσοποιητικό για τα παιδιά