Φέρε το καλοκαίρι… στο σπίτι σου!


Όλες οι εποχές του χρόνου είναι όμορφες, αλλά όπως και να το κάνουμε μερικές από αυτές έχουν άλλη χάρη

Όπως συμβαίνει με το καλοκαίρι και οι λόγοι που διαλέγουμε την συγκεκριμένη εποχή, είναι κάτι παραπάνω από προφανείς. Είναι η περίοδος που επιτέλους ανοίγουμε τα παράθυρα για να μπει ο ήλιος, ξεχυνόμαστε στις παραλίες, περνάμε τον περισσότερο χρόνο στη βεράντα του σπιτιού μας και στην καθημερινότητά μας μπαίνουν πάλι τα λουλούδια. Αυτά τα όμορφα στοιχεία που «στολίζουν» στο σπίτι μας και δίνουν μια θετική χροιά στην busy καθημερινότητά μας.

Και η αλήθεια είναι πως τα φυτά και τα άνθη κυριολεκτικά επηρεάζουν θετικά τον ψυχισμό, την υγεία και τη ζωή μας, όταν βρίσκονται στον προσωπικό μας χώρο. Μάλιστα, μερικά από αυτά, τα καταφέρνουν και με το παραπάνω και είναι γνωστά για αυτές τις ιδιότητές τους. Πάμε να δούμε μερικά από αυτά…

Γιασεμί

Γιασεμί ή αλλιώς… καλή τύχη! Είναι το φυτό που προσελκύει την θετική ενέργεια, βοηθά στην ενδυνάμωση των διαπροσωπικών σχέσεων, κάτι που σημαίνει πως αν μετακόμισες με το ταίρι σου ή την κολλητή σου, πρέπει να αγοράσεις μια γλάστρα με γιασεμί.

Παιώνια

Άλλο ένα σύμβολο καλοτυχίας αλλά και αγάπης, είναι η παιώνια. Είναι γνωστό, σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, ότι αυτό το φυτό κρατά δυνατό τον έρωτα και τον πόθο. Αν έχεις δει ποτέ νύφη με ανθοδέσμη γεμάτη από παιώνιες, τώρα καταλαβαίνεις τον λόγο!

Βασιλικός

Αλήθεια, πίστευες ότι δεν θα τον αναφέρουμε; Εκτός της υπέροχης μυρωδιάς του, ο βασιλικός είναι και ένα φυτό που ξέρει να απομακρύνει την αρνητική ενέργεια και να φέρνει κοντά την θετική. Πρόκειται για ένα φυτό με αντιμυκητιακές, αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Plus ότι διώχνει και τα κουνούπια!

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε
ακόμα