Τα χαρακτηριστικά που έχουν οι.. άπιστοι!


Οι ερωτικές σχέσεις απαιτούν κατανόηση, υπομονή και αγάπη για να αντέξουν στο χρόνο

Βασικό όρος σε αυτά είναι όμως η αμοιβαιότητα. Με το πέρασμα του χρόνου όμως, οι ερωτικές σχέσεις ενδέχεται να “ρουτινιάσουν” καθώς επιβαρύνονται ευκολότερα με τα προβλήματα της καθημερινότητας αφήνοντας ανοιχτή την πόρτα για την εισβολή τρίτου προσώπου. Αρκετοί είναι οι άντρες αλλά και οι γυναίκες που όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον/την αγαπημένο/η τους αρχίζουν να αναζητούν παρηγοριά σε άλλο πρόσωπο. Οι λόγοι που μπορεί να οδηγήσουν σε κάτι τέτοιο είναι πολλοί και ποικίλουν. Μπορεί να υπάρχει ασυμφωνία χαρακτήρων ή απλά η έλξη από ένα νέο άτομο.

Δείτε επίσης: Πώς να αντιμετωπίσεις το πρόωρο ξύπνημα

Οι περισσότερες από εμάς δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι ο αγαπημένος μας είναι ικανός να κάνει κάτι τέτοιο. Αν θες όμως να σιγουρευτείς τότε καλό θα ήταν να διαβάσεις το άρθρο μέχρι τέλος γιατί σου έχω καλά νέα! Σύμφωνα με έρευνες και απόψεις ειδικών οι «άπιστοι» μπορούν να ξεχωρίσουν καθώς έχουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που θα σε βοηθήσουν να τους εντοπίσεις. Πάμε να δούμε ποια είναι αυτά ώστε.. να πάρεις τα μέτρα σου ή ακόμα καλύτερα να μείνεις μακριά!

Δεν έχουν πολλούς φίλους

Σύμφωνα με τη ψυχοθεραπεύτρια Laurel Steinberg: «Μια σχέση μπορεί τότε να μοιάζει σαν ένας νέος καλύτερος φίλος. Εάν ο σύντροφός σου δεν έχει πολλούς φίλους, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα απατήσει, υπάρχουν ωστόσο περισσότερες πιθανότητες.» Αν λοιπόν κάποιος βιώνει έντονα το συναίσθημα της μοναξιάς, είναι πολύ πιθανό να απατήσει για να γεμίσει το κενό που νιώθει.

Xρώμα μαλλιών

Μπορεί να σου ακούγεται αστείο αλλά ισχύει. Σύμφωνα με μια έκθεση της CheaterVille, Inc., οι ξανθές γυναίκες είναι πιο πιθανό να απατήσουν. Ενώ οι άνδρες με καστανά μαλλιά έχουν την τάση να είναι “ανοιχτοί” και να φλερτάρουν με άλλες γυναίκες.

Δείτε ακόμα  Διατροφή και ταξίδι

Έχουν μεγαλύτερο παράμεσο

Όχι δεν σου κάνω πλάκα. Έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης βρήκε μια σχέση μεταξύ του μήκους του παράμεσου και της απιστίας.

Nαρκισσιστικές τάσεις

Η αλήθεια είναι ότι ένα ναρκισσιστικό άτομο έχει πολλά κακά. Τείνει συνεχώς να εκδηλώνει εγωισμό, ανάγκη για κολακεία και φυσικά δεν μπορεί να αντιληφθεί τις ανάγκες και τα συναισθήματα των άλλων. Σύμφωνα λοιπόν με ειδικούς αυτοί οι άνθρωποι τείνουν να απιστούν, καθώς συχνά εκλογικεύουν ότι ο σύντροφός τους δεν τους συμπεριφέρεται όπως τους αξίζει ή ότι παραμελούνται ή δεν εκτιμώνται.

Επίσης μια μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2014 έδειξε ότι όσοι επιδεικνύουν υψηλά επίπεδα σεξουαλικού ναρκισσισμού είχαν περισσότερες πιθανότητες να απατήσουν. Μακριά λοιπόν!

Έχουν λιγότερη ωκυτοκίνη

Η ωκυτοκίνη και η βαζοπρεσίνη μπορούν να θεωρηθούν οι ορμόνες της αγάπης. Συγκεκριμένα, είναι δύο ορμόνες που επηρεάζουν τις κοινωνικές μας σχέσεις. Επομένως, τα άτομα με χαμηλότερα επίπεδα των συγκεκριμένων ορμονών, είναι πιο πιθανό να απατήσουν τον σύντροφό τους.

Δείτε επίσης:

Διαβάστε επίσης