Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι τροφές που θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις τον ύπνο σου

Η σωστή διατροφή μπορεί να σε βοηθήσει και στον ύπνο

Γνωρίζεις ήδη ότι ο ύπνος είναι ένα βασικό κομμάτι στη ζωή μας καθώς ξεκουραζόμαστε και ανακτούμε τις δυνάμεις μας. Παρόλα αυτά όμως, αν ο ύπνος μας είναι λίγος ή κακής ποιότητας, σύντομα ο οργανισμός μας θα αρχίσει να υποφέρει και να εξασθενεί. Ευτυχώς όμως υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες τροφές οι οποίες θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε τον ύπνο μας και θα μας εξασφαλίσουν μια πιο ποιοτική ξεκούραση!

Δείτε επίσης: Τα σημάδια που δείχνουν ότι πρέπει να δηλώσεις παραίτηση από τη δουλειά σου

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα περιέχουν μελατονίνη. Η μελατονίνη ρυθμίζει το “εσωτερικό μας ρολόι” και στέλνει σήμα στον εγκέφαλο ότι πρέπει να προετοιμαζόμαστε για ύπνο.

Γαλοπούλα

Η γαλοπούλα περιέχει τρυπτοφάνη, που αυξάνει την παραγωγή μελατονίνης. Επίσης, περιέχει πρωτεΐνη όπου σύμφωνα με έρευνες λίγη πρωτεΐνη πριν τον ύπνο καταφέρνει να ελαττώσει το πόσες φορές ξυπνάμε μέσα στην νύχτα.

Χαμομήλι

Το τσάι χαμομηλιού, περιέχει αντιοξειδωτικά που μειώνουν την αϋπνία, αλλά και τα συμπτώματα της κατάθλιψης.

Ακτινίδιο

Το ακτινίδιο εκτός από τις πολύ λίγες θερμίδες που περιέχει, είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικές ουσίες οι οποίες βοηθούν στην καλύτερη ποιότητα ύπνου.

Λιπαρά ψάρια

Τα ω-3 λιπαρά που περιέχουν τα ψάρια, έχουν ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες ενώ περιέχουν και βιταμίνη D. Ο συνδυασμός αυτών των δύο καταφέρνει να αυξήσει τα επίπεδα σεροτονίνης και να μας εξασφαλίσει έναν πιο ποιοτικό ύπνο.

Δείτε επίσης:

Λόγοι που μπορεί να σου προκαλέσουν καθυστέρηση
Η καλύτερη τεχνική για να σε πάρει ο ύπνος