Συνταγή για Καυτερή Τοματόσουπα

Κοκκινιστή σούπα με κριθαράκι Η αγαπημένη μας κοκκινιστή σούπα με κριθαράκι γίνεται πολύ εύκολα και χωρίς πολύ κόπο. Μέσα σε μόλις 10 λεπτά θα έχεις μία πεντανόστιμη σούπα για να την απολαύσεις στη ζεστασιά του σπιτιού σου. Πάμε να δούμε πως μπορείς να τη φτιάξεις και εσύ. Υλικά 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι όσο θες Μία σακούλα κριθαράκι Ένας πελτέ ντομάτας Ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη Εκτέλεση Βάζουμε νερό μέχρι τη μέση μέσα σε μία βαθιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε μέσα το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Αφήνουμε το νερό να βράσει και μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι. Το αφήνουμε να βράσεις για 10-15 λεπτά και 5 λεπτά πριν γίνουμε, ρίχνουμε μέσα τον πελτέ ντομάτας και τη ζάχαρη. Το αφήνουμε να βράσει όλο μαζί για άλλα 5 λεπτά για να γίνει η ντομάτα. Η κοκκινιστή σούπα με κριθαράκι είναι έτοιμη για να γλείφεις τα δάχτυλα σου.

Σερβίρετε την τοματόσουπα ζεστή, διακοσμημένη με φρέσκα φύλλα βασιλικού εάν επιθυμείτε. Απολαύστε την με φρεσκοκομμένο ψωμί ή κρουτόν. Καλή όρεξη!

Υλικά:

  • 1,5 κιλά ώριμων ντομάτων
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • 1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν ή πιπεριά καυτερή, ανάλογα με την προτίμηση σας
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • Φρέσκο βασιλικό για σερβίρισμα (προαιρετικό)

Οδηγίες:

  1. Κάντε μια ελαφριά τομή (στο σχήμα ενός Χ) στη βάση κάθε ντομάτας. Βυθίστε τις στο βραστό νερό για 30 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια μεταφέρετε τις σε ένα μπολ με παγεταρισμένο νερό για να τις κρατήσετε αφράτες. Ξεφλουδίστε τις ντομάτες και κόψτε τις σε κομμάτια.
  2. Σε ένα μεγάλο κατσαρόλα, θερμάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο, και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
  3. Προσθέστε τα κομμένα ντομάτα στον κατσαρολά. Προσθέστε τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε τα υλικά να σιγοβράσουν για περίπου 10 λεπτά.
  4. Προσθέστε τον ζωμό λαχανικών και φέρτε τα υλικά σε βρασμό. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τα να σιγοβράσουν για περίπου 30-40 λεπτά.
  5. Χρησιμοποιώντας ένα ραβδομίκτη ή μίξερ, αναμείξτε τα υλικά μέχρι να προκύψει μια λεία σούπα.
  6. Προσθέστε το πιπέρι καγιέν ή την πιπεριά καυτερή, ανάλογα με τη γεύση που επιθυμείτε, και ανακατέψτε ξανά.
  7. Σερβίρετε την τοματόσουπα ζεστή, διακοσμημένη με φρέσκα φύλλα βασιλικού εάν επιθυμείτε. Απολαύστε την με φρεσκοκομμένο ψωμί ή κρουτόν. Καλή όρεξη!