Σπιτικά πατατάκια στο φούρνο

Forever Woman

Με αυτά τα πατατάκια θα κάνεις τον καλύτερο μαραθώνιο ταινιών

Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτές τις αλμυρές λιχουδιές. Γίνονται η καλύτερη παρέα μας για τις ταινίες και τις σειρές που χαζεύουμε, για τις στιγμές που επιλέγουμε να μείνουμε σπίτι, για τα βράδια «παρέας» που παίζουμε επιτραπέζια με τους φίλους μας και φυσικά, για τις στιγμές που θέλουμε να φάμε junk food! Ο λόγος για τα αγαπημένα πατατάκια, για τα οποία οι δεύτερες σκέψεις έρχονται μόνο όταν σκεφτούμε… τις θερμίδες.

Διάβασε ακόμα: Λαζάνια με λαχανικά

Για αυτό και μια καλή λύση, είναι να φτιάξεις τα δικά σου χειροποίητα πατατάκια με πάπρικα και να τα βάλεις στο φούρνο. Έτσι, θα τα απολαύσεις με λιγότερες τύψεις!

Υλικά

3 μεγάλες πατάτες με τη φλούδα τους

1 1/2 κουτ. του γλυκού καπνιστή ή γλυκιά πάπρικα

1/2 κουτ. του γλυκού αλάτι χονδρό

Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (σε μπουκαλάκι για spray)

Εκτέλεση

Αρχικά, καθαρίζεις καλά τις πατάτες και προθερμαίνεις το φούρνο στους 190° C. Κόβεις τις πατάτες με τη φλούδα τους σε πάρα πολύ ψιλές φέτες. Απλώνεις καλά τις πατάτες στο ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τις ψεκάζεις με λίγο ελαιόλαδο και τις πασπαλίζεις πολύ καλά με την πάπρικα και το αλάτι. Ψήνεις τα πατατάκια στην πάνω σχάρα του φούρνου για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Βγάζεις το ταψί από τη φωτιά κι αφήνεις τα πατατάκια να κρυώσουν.

Διάβασε επίσης:

Διαβάστε
ακόμα