Σπανακόρυζο της Αργυρώς

Forever Woman

Μια παραδοσιακή κλασική συνταγή, το αγαπημένο όλων σπανακόρυζο.

Σπανακόρυζο λεμονάτο και σπυρωτό! Εύκολο, γρήγορο, οικονομικό, υγιεινό και νηστίσιμο!

Υλικά

  • 1 kg σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσ. φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 3/4 φλ. ρύζι Καρολίνα
  • 1/2 ματσ. άνηθο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας ή 1 ντομάτα ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το σπανακόρυζο

  • Σοτάρουμε τα υλικά. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό από το συνολικό ελαιόλαδο.
  • Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το πράσο για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα.
  • Χοντροκόβουμε το σπανάκι, και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά να πέσει ο όγκος του.
  • Όταν δούμε ότι το σπανάκι μαραθεί, προσθέτουμε το ρύζι, και ανακατεύουμε, να λαδωθεί καλά όλο.
  • Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό (το σπανάκι και τα λαχανικά θα κατεβάσουν αρκετά υγρά).
  • Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και χαμηλώνουμε τη φωτιά, σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τέλος του βρασμού, και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.
  • Στύβουμε το λεμόνι, και ανακατεύουμε.
  • Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα και αφήνουμε να σταθεί για 5-10 λεπτά να τραβήξει τα υγρά του.

Πηγή: argiro.gr