Πουγκάκια με κιμά


Τα συγκεκριμένα πουγκιά με κιμά εκτός από πεντανόστιμα είναι και πανεύκολα

Αν ψάχνεις για ένα εύκολο, γρήγορο και φυσικά εντυπωσιακό φαγητό- ορεκτικό αυτά τα πουγκάκια είναι ιδανικά!

Συστατικά

Για τον κιμά:

  • ½ κιλό κιμά
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 4 καρότα
  • 2 γινωμένες ντομάτες
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 2-3 μπαχάρια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Λίγο βούτυρο
  • Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
  • Τυρί

Για τα πουγκάκια

  • Αλεύρι
  • 4 αυγά
  • 1-2 φλιτζάνια λάδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη

Εκτέλεση

Αρχικά τσιγαρίζεις το κρεμμυδάκι στο βούτυρο και μόλις ξανθίσει προσθέτεις τα μισά καρότα, το σκόρδο και τον κιμά. Μόλις τσιγαριστεί καλά ο κιμάς προσθέτεις λίγο νεράκι τις ντομάτες και τα μπαχαρικά. Αμέσως μόλις γίνει ο κιμάς τον αφήνεις να κρυώσει και ξεκινάς την ζύμη. Χτυπάς με το μπλέντερ ή με ένα σύρμα τα αυγά το αλάτι, το πιπέρι και την ζάχαρη περίπου 5 λεπτάκια. Ρίχνεις το αλεύρι και το λάδι και ανακατεύεις μέχρι να σφίξει η ζύμη.

Ρίχνεις στον κρύο κιμά τα καρότα και το τυρί και ανακατεύεις. Ανοίγεις την ζύμη και με ένα στρόγγυλο μπολ ή μια μεγαλούτσικη κούπα κόβεις κύκλους. Με ένα κουτάλι παίρνεις λίγο από την γέμιση και βάζεις λίγο λίγο στη ζύμη, κλείνεις σαν πουγκάκι και τα τοποθετείς σε λαδωμένο ταψάκι. Τα ψήνεις στους 200° μέχρι να ροδίσουν και απολαμβάνεις!

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε
ακόμα