Σνίτσελ κοτόπουλου


Τα σνίτσελ είναι το ιδανικό πιάτο για όλη την οικογένεια και σίγουρα ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά των παιδιών.

Τα σνίτσελ είναι το ιδανικό πιάτο για όλη την οικογένεια και σίγουρα ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά των παιδιών.

Για να δούμε πως θα φτιάξεις και εσύ αυτά τα υπέροχα σνίτσελ κοτόπουλου.

Υλικά

  • 1 μεγάλο στήθος κοτόπουλο
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • 1 κουταλιά της σούπας σκόνη σκόρδου
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3-4 αυγά
  • 1 συσκευασία φρυγανιά τριμμένη
  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • Ηλιέλαιο για τηγάνισμα ή λαδόκολλα για ψήσιμο στον φούρνο

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μερίδες της επιλογής μας. Βάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ένα μπολ και προσθέτουμε μέσα αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Ρίχνουμε το σκόρδο σε σκόνη και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε όλα μαζί για να πάνε όλα τα υλικά στο κοτόπουλο. Αφήνουμε το κοτόπουλο στο ψυγείο για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ετοιμάσουμε τα υλικά μας.

Σπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ πιάτο και τα χτυπάμε καλά. Σε ένα άλλο πιάτο προσθέτουμε τη τριμμένη φρυγανιά και σε ένα τρίτο το αλεύρι. Βάζουμε μπόλικο ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι μέχρι να ζεσταθεί.

Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο και το περνάμε από το αλεύρι πρώτα, ύστερα από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά. Το βάζουμε να τηγανιστεί καλά και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρει χρώμα. Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε για όλα τα κομμάτια του κοτόπουλου, είτε τα ψήσουμε στον φούρνο, είτε τα τηγανίσουμε.

Σερβίρουμε με ό,τι θέλουμε και τα σπιτικά σνίτσελ κοτόπουλου είναι έτοιμα!

Δείτε ακόμα  Κολοκυθοκεφτέδες στο πι και φι!

Διαβάστε επίσης