Αυγά γεμιστά

Forever Woman

Αυγά γεμιστά με μαγιονέζα, τραγανό μπέικον και σπανάκι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου!

Ο καλύτερος τρόπος να εκμεταλλευτείτε τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν είναι αυτή η εύκολη και νόστιμη συνταγή! Τα βραστά αυγά γεμιστά είναι για όλες τις περιστάσεις ακόμα και για πάρτυ.

Υλικά 

  • 10 πασχαλινά αυγά (καθαρισμένα)
  • 1/4 φλ. μαγιονέζα
  • 2 κ.σ. λευκό ξίδι
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη
  • 5 λωρίδες μπέικον
  • 1/2 φλ. κατεψυγμένο σπανάκι (ψιλοκομμένο)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Eκτέλεση

  • Στρώνουμε πρώτα σε ένα ταψί λαδόκολλα.
  • Απλώνουμε το μπέικον και το ψήνουμε στους 200°C μέχρι να ροδίσει καλά και να γίνει τραγανό.
  • Το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει και να κρυώσει.
  • Κόβουμε τα αυγά στη μέση.
  • Αφαιρούμε τους κρόκους και τους βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Με ένα πιρούνι λιώνουμε τους κρόκους.
  • Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το ξίδι, τη ζάχαρη το αλάτι και το πιπέρι. Αν θέλετε να φτιάξετε τη δική σας σπιτική μαγιονέζα, δείτε εδώ τη συνταγή.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο και τραγανό μπέικον και το σπανάκι. Ανακατεύουμε.
  • Γεμίζουμε τα ασπράδια με τη γέμιση κρόκου

Μυστικά για αυγά γεμιστά

  • Αν θέλετε, μπορείτε να αλέσετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ για πιο λείο αποτέλεσμα.
  • Όμως το χρώμα της γέμισης θα βγει πολύ σκούρο.
  • Εγώ τα προτιμώ σε μπολ λιωμένα καλά με το πιρούνι.
  • Απλά λιώστε τα υλικά πολύ καλά να ομογενοποιηθούν.
  • Βάλτε σε κορνέ μιας χρήσεως και γεμίστε τα αυγά ή γεμίστε με κουτάλι.

Πηγή: argiro.gr