Πόση ζάχαρη πρέπει να βάζουμε στον καφέ;

Forever Woman

Τα οφέλη του καφέ εξαρτώνται από την ποσότητα της ζάχαρης που επιλέγεις

Γνωρίζεις ήδη ότι ο καφές είναι ευεργετικός για την υγεία της καρδιάς σου. Όμως, αν αναλογιστείς ότι η ζάχαρη είναι επιβλαβής για τον οργανισμό, μήπως τελικά ο καφές και η ζάχαρη που βάζεις είναι δυο πράγματα αλληλένδετα; Σύμφωνα με μελέτες, ο καφές μειώνει τις πιθανότητες πρόωρου θανάτου, όμως αυτό που παραβλέπουν είναι η προσθήκη ζάχαρης. Σίγουρα ο γλυκός καφές είναι πολύ καλύτερος από τον καθόλου καφέ, όμως ακόμα και εκεί θα πρέπει να βάζεις τα όρια σου.

Διάβασε ακόμα: Πώς μπορώ να αντικαταστήσω τη ζάχαρη;

Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Κινεζικού Πανεπιστημίου της Guangzhou χρησιμοποίησαν εκ νέου τα δεδομένα σχετικών ερευνών που είναι συγκεντρωμένα στη βρετανική Biobank για να αναλύσουν τη σχέση της μακροζωίας με την κατανάλωση καφέ, με ή χωρίς ζάχαρη.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, έδειξαν ότι τα άτομα που έπιναν τον καφέ τους χωρίς ζάχαρη, είχαν έως και το ένα πέμπτο λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν κατά τη διάρκεια της περιόδου παρακολούθησης από εκείνους που δεν κατανάλωναν καφέ.

Από την άλλη πλευρά, εκείνοι που κατανάλωναν 1,5 έως 3,5 φλιτζάνια καφέ με ζάχαρη είχαν σχεδόν το ένα τρίτο λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν από εκείνους που δεν έπιναν καθόλου καφέ. Οι μελετητές της έρευνας παρατήρησαν ότι οι ενήλικες που έπιναν τον  καφέ τους με ζάχαρη πρόσθεταν κατά μέσο όρο μόνο 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη ανά φλιτζάνι. Αυτό σημαίνει ότι 1 κουταλάκι του γλυκού ανά φλιτζάνι μειώνει τα οφέλη του καφέ στην υγεία κατά 35%. Και πάλι, όμως, είναι σίγουρα προτιμότερο από το να μην πίνεις καθόλου καφέ.

Ποια είναι η κατάλληλη ποσότητα καφέ;

Για να έχεις τα μέγιστα οφέλη, θα πρέπει να θυμάσαι ότι 2,5 έως και 3,5 φλιτζάνια καφέ τη μέρα χωρίς ζάχαρη, σχετίζονται με τον χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων σε σύγκριση με τη μη κατανάλωση καφέ. Οπότε, από εδώ και πέρα, προσπάθησε να βάζεις όσο λιγότερη ζάχαρη γίνεται στον καφέ σου.