Λόγοι που δε χάνεις κιλά παρόλο που προσπαθείς


Το να χάσεις κιλά μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι.

Το να χάσεις κιλά μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι

Σίγουρα απαιτεί προσπάθεια και πειθαρχία. Συχνά όμως βλέπουμε τη ζυγαριά να μην κατεβαίνει, παρόλο που βάζουμε τη δυνατά μας και προσέχουμε τη διατροφή μας. Μην απογοητεύεσαι όμως, καθώς η ψυχολογία είναι ένα πολύ σημαντικό στον αγώνα που δίνεις! Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις τι είναι αυτό που βάζει φρένο στην απώλεια βάρους σου. Ανακάλυψε λοιπόν μερικούς λόγους που συμβάλλουν στο να μη χάνεις κιλά.

Δεν υπολογίζεις τις θερμίδες των ροφημάτων

Μια παγίδα στην οποία πέφτουμε είναι να υπολογίζουμε μόνο τις θερμίδες που τρώμε και όχι αυτές που πίνουμε, κάτι που μας βγάζει αρκετά εκτός προϋπολογισμού. Οι συσκευασμένοι χυμοί, ο καφές με τη ζάχαρη και το γάλα, η μπύρα, και άλλα αλκοολούχα
ποτά μπορούν να ανεβάσουν τις θερμίδες που προσλαμβάνεις μέσα στη μέρα με αποτέλεσμα να μην χάνεις βάρος κι αρκετές φορές να παχαίνεις.

Δεν κάνεις αερόβια άσκηση

Μπορεί να ακολουθείς κατά γράμμα τη διατροφή σου αλλά χωρίς γυμναστική τα αποτελέσματα δεν θα είναι τα επιθυμητά. Για να κάψεις λίπος πρέπει να βάλεις την άσκηση στη ζωή σου. Τρέξιμο, ποδήλατο, γρήγορο περπάτημα, ελλειπτικό είναι μερικές μόνο από
τις επιλογές που έχεις. Άλλωστε μην ξεχνάς ότι η αερόβια άσκηση βοηθά στην καλή λειτουργία της καρδιάς και στην ευεξία.

Ξεχνάς τις φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες αποτελούν απαραίτητα συστατικά για τη διατροφή σου. Όταν ξεχνάς όμως να καταναλώνεις μια επαρκή ποσότητα ενδέχεται να σε οδηγήσει στο να χάνεις λιγότερα κιλά, άλλωστε οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στο να χορταίνεις γρηγορότερα και κάνουν καλό στην ομαλή και σωστή λειτουργία του εντέρου. Φρόντισε να εντάξεις στο καθημερινό σου διαιτολόγιο όσπρια, φρούτα, λαχανικά και τρόφιμα ολικής άλεσης.

Δείτε ακόμα  Κακάο: Πως μας βοηθάει να χάσουμε βάρος

Δεν κοιμάσαι καλά

Ο ποιοτικός ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την υγεία σου αλλά και για τον έλεγχο του βάρους. Προσπάθησε να κάνεις ποιοτικό και σωστό ύπνο, καθώς αν δεν κοιμάσαι συνεχόμενα τότε θα είναι πιο εύκολο να πάρεις βάρος.

Διαβάστε επίσης