Ποια βότανα θα ενισχύσουν τον οργανισμό σου το φθινόπωρο

Forever Woman

Τα βότανα που θα αποτελέσουν ασπίδα το φετινό Φθινόπωρο

H βοτανοθεραπεία αποτελεί μία εναλλακτική προσέγγιση της αντιμετώπισης διάφορων προβλημάτων υγείας εκμεταλλευόμενη τις ιδιότητες των βοτάνων. Άλλωστε τα φυτά και τα βότανα έχουν χρησιμοποιηθεί ως βάση ιατρικών θεραπειών και εξακολουθούν να εφαρμόζονται ευρέως έως και σήμερα. Παρακάτω λοιπόν θα βρεις τα πιο δημοφιλή βότανα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να ενισχύσεις τον οργανισμό σου.

Δείτε επίσης: Πώς θα θέσεις σωστά όρια στο παιδί

Τζίντζερ

Το τζίντζερ ή αλλιώς πιπερόριζα, αποτελείται περίπου 80% από νερό ενώ περιέχει κάλιο, ψευδάργυρο και πολυφαινόλες, στις οποίες οφείλονται κάποιες από τις ωφέλιμες δράσεις του. Φημίζεται για την καταπραϋντική του δράση αλλά και στην αντιμετώπιση διάφορων στομαχικών διαταραχών. Επίσης βοηθά στη μείωση των συμπτωμάτων της αρθρίτιδας ενώ παράλληλα ρυθμίζει τα επίπεδα της χοληστερόλης και του σακχάρου στο αίμα. Καταναλώνεται ωμό, αλλά και μαγειρεμένο ενώ μπορείτε να το βρείτε σε διάφορες μορφές, όπως σε ρίζα, σε σκόνη, σε σιρόπι, σε αιθέριο έλαιο ακόμα και σε κάψουλα.

Κανέλα

Μελέτες δείχνουν ότι η κανέλα να μειώνει τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα κατά βοηθώντας σημαντικά τους ασθενείς με διαβήτη. Το ίδιο συμβαίνει και με την κακή χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια στο αίμα. Επιπλέον, οι αντιμικροβιακές της ικανότητες μπορούν να συμβάλλουν στην πρόληψη της τερηδόνας και τη μείωση της κακής αναπνοής. Ο καταλληλότερος τρόπος για να χρησιμοποιήσεις είναι να την προσθέσεις στο φαγητό ή τα ροφήματα σου.

Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες συμβάλλοντας στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και του ήπατος, ενώ βοηθάει ως αντιφλεγμονώδες για την αντιμετώπιση επώδυνων φλεγμονών των αρθρώσεων. Επίσης συμβάλει στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της οστεοαρθρίτιδας, ενώ συστήνεται για την αντιμετώπιση στομαχικών διαταραχών.

Εχινάκεια

Η εχινάκεια είναι από τα πιο ισχυρά και ωφέλιμα βότανα. Καθώς βοηθά στην αποτροπή πολλών εποχικών διαταραχών, όπως τα κρυολογήματα και η γρίπη. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να χρησιμοποιήσεις την εχινάκεια είναι σε μορφή ροφήματος ή σε μορφή πάστας από αποξηραμένο βότανο με τοπική εφαρμογή στην πληγείσα περιοχή.

Δείτε επίσης:

Διαβάστε
ακόμα