Τα πιο θανατηφόρα ελληνικά φαγητά

Forever Woman

Κάποια φαγητά που τρώμε καθημερινά κρύβουν πολλούς κινδύνους

Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα φαγητά που υπάρχουν τόσο στη διατροφή όσο και στο τραπέζι μας, τα οποία μπορούν να αποδειχθούν θανατηφόρα. Πρέπει λοιπόν να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί τόσο στην περισυλλογή τους όσο και στην ποσότητα που θα καταναλώσουμε ώστε να παραμείνουμε ασφαλείς. Παρακάτω λοιπόν θα βρείτε τα πιο θανατηφόρα ελληνικά φαγητά που τις περισσότερες φορές αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διατροφής σας!

Δείτε επίσης: 4 τρόποι για να μην πάθεις burnout

Διαβολόχορτο

Το διαβολόχορτο είναι ένα πολύ δηλητηριώδες χόρτο το οποίο είναι αυτοφυές και πολλαπλασιάζεται εύκολα. Έχει την τάση να φυτρώνει ανάμεσα σε βλίτα με αποτέλεσμα να δυσκολευόμαστε να τα ξεχωρίσουμε. Τα αποτελέσματα που μπορεί να σου επιφέρει αυτό το δηλητηριώδες χόρτο είναι: ταραχή, έντονη ναυτία, διαστολή της κόρης των ματιών, θολούρα και κακή εστίαση στην όραση. Eπίσης ταχυπαλμία, έντονο αποπροσανατολισμό, απώλεια μνήμης, απώλεια χρόνου, ντελίριο, ευαισθησία στο φως και στο θόρυβο. Φρόντισε λοιπόν να μάθεις να τα ξεχωρίζεις αλλιώς οι συνέπειες μπορεί να είναι θανατηφόρες!

Τόνος

Με τη μόλυνση των ωκεανών, η κατανάλωση του τόνου δεν είναι πλέον ακίνδυνη. Καθώς απορροφά μεγάλες ποσότητες υδραργύρου, τον οποίο μόλις επεξεργαστεί το σώμα μας, περνά μέσα από τα νεφρά μας ή ταξιδεύει στον εγκέφαλό μας και σε άλλους μαλακούς ιστούς.

Μανιτάρια

Στην Ελλάδα υπάρχουν πάνω από 15 δηλητηριώδη είδη μανιταριών που μπορούν να επιφέρουν ακόμη και τον θάνατο. Τα τελευταία χρόνια οι ερασιτέχνες συλλέκτες μανιταριών έχουν αυξηθεί με αρκετούς από αυτούς να αγνοούν τους κινδύνους και να μην παίρνουν τα μέτρα προστασίας, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να καταγράφονται στη χώρα μας περίπου 200 περιστατικά δηλητηρίασης από μανιτάρια. Αποφύγετε λοιπόν να μαζεύετε μανιτάρια στο δάσος αν δεν μπορείτε να τα ξεχωρίσετε ή αν δεν έχετε μαζί σας κάποιον ειδικό.

Κουκιά

Τα όσπρια αποτελούν σημαντική πηγή πρωτεϊνών και φυτικών ινών ενώ είναι γνωστό ότι είναι πλούσια και σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Παρόλα αυτά όμως τα κουκιά έχουν μια ιδιαιτερότητα ως προς τη σύστασή τους, την οποία πρέπει να προσέξουμε. Συγκεκριμένα, όσοι έχουν διαπιστωμένη ανεπάρκεια ενζύμου G6PD πρέπει να αποφεύγουν τα κουκιά καθώς μπορούν να τους προκαλέσουν αρκετές επιπλοκές.

Η συνηθέστερη επιπλοκή είναι η αιμολυτική αναιμία. Είναι η κατάσταση που χαρακτηρίζεται από την ταχύτατη καταστροφή των ερυθρών αιμοσφαιρίων του αίματος. Όταν λοιπόν η διαθεσιμότητα ερυθρών αιμοσφαιρίων μειώνεται λόγω της αιμολυτικής αναιμίας, φτάνει στα διάφορα όργανα του σώματος λιγότερο οξυγόνο και επομένως εκδηλώνονται συμπτώματα όπως κόπωση, δύσπνοια και ίκτερος. Σε σοβαρές περιπτώσεις, η αιμολυτική αναιμία μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο!

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα είναι από τα πιο δημοφιλή superfoods καθώς έχουν πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας. Κάτι όμως που συχνά αμελούμε είναι ότι ο καρπός μιας ποικιλίας πικρού αμυγδάλου περιέχει και κυάνιο, ένα επικίνδυνο δηλητήριο. Το σπάσιμο, το δάγκωμα ή το μάσημα αυτών των αμυγδάλων θα ενεργοποιήσει το κυάνιο που περιέχουν. Μόλις 4-5 πικραμύγδαλα είναι ικανά να προκαλέσουν ζαλάδα, ναυτία και κοιλιακές κράμπες.

Δείτε επίσης:

Διαβάστε
ακόμα