Πανεύκολη συνταγή για κέικ κανέλας

Forever Woman

Ένα λαχταριστό γλυκό που θα απολαμβάνεις όλες τις ώρες της ημέρας!

Θέλεις να φτιάξεις ένα πεντανόστιμο σπιτικό γλυκό, που θα απολαμβάνεις κάθε ώρα της ημέρας και θα το συνδυάζεις με το αγαπημένο σου ρόφημα; Ένα τέτοιο γλυκό είναι το κέικ κανέλας και με την εύκολη αυτή συνταγή μπορείς να το φτιάξεις και στο σπίτι σου!

Διάβασε ακόμα: Τρουφάκια σε 5′ με 2 Υλικά

Υλικά

1 φλ. καστανή ζάχαρη
1 φλ. καρύδια ψιλοκομμένα
1/3 φλ. βούτυρο λιωμένο
2 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλ. σταφίδες
4 κ.γ. κανέλα
1/2 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 αβγά
3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.γ. baking powder
1/2 κ.γ. αλάτι
2 φλ. γάλα

Εκτέλεση

Ρίχνεις σε ένα μπολ βάζουμε την καστανή ζάχαρη, τα καρύδια, τον λιωμένο βούτυρο, το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και την κανέλα και ανακατεύεις καλά. Θρυμματίζεις τη ζύμη που έφτιαξες και την αφήνεις για λίγο στην άκρη. Σε ένα δεύτερο μπολ ρίχνεις το βούτυρο την κρυσταλλική ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάς με το μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Προσθέτεις το αλεύρι για όλες της χρήσεις, το baking powder και το αλάτι και τα ζυμώνεις. Ρίχνεις το μείγμα με την θρυμματισμένη ζύμη και τις σταφίδες και ανακατεύεις με τα χέρια. Αλευρώνεις και βουτυρώνεις ένα ταψί ή τη φόρμα, αδειάζεις τη ζύμη και αφήνεις το κέικ να ψηθεί στους 200 βαθμούς για 40-50 λεπτά.

Διαβάστε
ακόμα