Λάθη που κάνουμε στη σκανδιναβική διακόσμηση

Τα τελευταία χρόνια η σκανδιναβική διακόσμηση αποτελεί κυρίαρχη τάση

Το στοιχείο που χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο στυλ είναι οι καθαρές γραμμές, η απλότητα και η χαλάρωση που αποπνέει. Μπορεί να δείχνει εύκολο να το ενσωματώσεις, αλλά υπάρχουν μερικά σημεία που πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή. Καθώς μπορεί να χαλάσουν την συνολική εικόνα του χώρου.

Μην το παρακάνεις με το λευκό

Όλοι ξέρουν το λευκό μεγαλώνει το χώρο παρόλα αυτά, για να δείξει ωραίο πρέπει να προσθέσουμε μερικά έντονα διακοσμητικά. Μεταλλικά, πέτρινα, γυάλινα ή ακόμα και πήλινα διακοσμητικά θα σπάσουν τη μονοτονία. Ενώ μερικά ριχτάρια σε έντονα χρώματα θα δώσουν μια πιο παιχνιδιάρικη νότα.

Βάλε φρένο στο μινιμαλισμό

Το σκανδιναβικό στυλ συνεπάγεται με την λειτουργικότητα. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να αμελήσουμε τη διακόσμηση ή να έχουμε ελάχιστα έπιπλα. Για να αποφύγεις λοιπόν να έχεις ένα κρύο σπίτι, επέλεξε μερικά ιδιαίτερα διακοσμητικά τα οποία θα δώσουν χαρακτήρα στο δωμάτιο.

Πες ναι στο πράσινο

To πράσινο έχει κυρίαρχο ρόλο στη Σκανδιναβική διακόσμηση. Μην το παραλείψεις λοιπόν. Επένδυσε σε διάφορα πράσινα φυτά εσωτερικού χώρου τα οποία εκτός από στυλ θα χαρίσουν στο σπίτι ζωντάνια και φρεσκάδα!

Διαβάστε
ακόμα