Παγωτό μπανάνα με γεύση espresso

Forever Woman

Προσωπικά δεν μπορώ να σκεφτώ καλύτερο συνδυασμό από καφέ με παγωτό

Η εμμονή μας με τον καφέ είναι γνωστή, η εμμονή με το παγωτό ακόμα πιο γνωστή. Τι πιο τέλειο λοιπόν από ένα υγιεινό παγωτό μπανάνα με γεύση espresso! Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα γευστικό παγωτό με βάση την μπανάνα και το espresso!

Υλικά

  • 2 κατεψυγμένες μπανάνες
  • 1 σφηνάκι καφέ espresso
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 1/2 κ.σ. κακάο
  • 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • σταγόνες κουβερτούρας

Εκτέλεση

Αρχικά κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και τις βάζουμε μέσα σε μεμβράνη και στην κατάψυξη μας για τουλάχιστον 10 ώρες. Έπειτα φτιάχνεις ένα σφηνάκι του espresso όπου μέσα θα λιώσεις την ζάχαρη. Βάζουμε στο μίξερ τον καφέ, το κακάο, την κρέμα γάλακτος και τις μπανάνες και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Έπειτα βάζεις το παγωτό στην κατάψυξη για μια ωρίτσα. Η προσθήκη του καφέ βοηθάει στο να “χαθεί” η έντονη γεύση της μπανάνας. Μόλις παγώσει, σερβίρουμε το παγωτό μας σε ένα ποτήρι, βάζοντας από πάνω στις σταγόνες της κουβερτούρας ή ό,τι άλλο θες. Καλή απόλαυση!