Πώς να φωτίσεις ένα σκοτεινό δωμάτιο!

Το σπίτι μας θέλουμε να αποπνέει ζεστασιά, χαρά, να είναι φωτεινό και όμορφα διακοσμημένο.

Ποιος θέλει ένα σκοτεινό και μουντό σπίτι; Κανείς!

Το σπίτι μας θέλουμε να αποπνέει ζεστασιά, χαρά, να είναι φωτεινό και όμορφα διακοσμημένο. Υπάρχουν μερικές απλές ιδέες που θα σε βοηθήσουν να αναβαθμίσεις κάθε δωμάτιο στο οποίο δεν μπαίνει αρκετό φως από το παράθυρο. Δες λοιπόν πως!

Κρυφός φωτισμός στο ταβάνι

Ο κρυφός φωτισμός χαρίζει στυλ αλλά και επαρκές φωτισμό εκεί που δεν υπάρχει φυσικό φως. Το αποτέλεσμα είναι πανέμορφο, στιλάτο, πρακτικό και φυσικά θα μεταμορφώσει αμέσως όλο το δωμάτιο.

Ανοιχτόχρωμες κουρτίνες

Διάλεξε δροσερά και σε ανοικτές αποχρώσεις υφάσματα, τα οποία θα φωτίσουν το δωμάτιο και δεν θα μπλοκάρουν το φυσικό φως.

Καθρέπτης

Ο καθρέπτης αντανακλά το φως κάνοντας το δωμάτιο να μοιάζει μεγαλύτερο. Δεν χρειάζεται να το παρακάνεις, ένας αρκεί ώστε να χαρίσει στυλ και φως εκεί που θες.

Λίγα έπιπλα

Προσπάθησε να μην φορτώνεις το δωμάτιο με πολλά έπιπλα γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να μπλοκάρεις το φως και ο χώρος να μοιάζει πιο μικρός και σκοτεινός. Διάλεξε φυσικές ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις και το δωμάτιο θα φωτίσει αμέσως.

Ναι στις γυαλιστερές επιφάνειες

Οι γυαλιστερές επιφάνειες, χαρίζουν έναν πιο μοντέρνο και πολυτελή αέρα σε κάθε δωμάτιο. Διάλεξε το λευκό ή το ανοιχτό γκρι και το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό!

 Μην μπερδεύεις πολλά χρώματα

Μην μπερδεύεις πολλά και έντονα χρώματα σε ένα χώρο, καθώς έτσι εμποδίζεις το φως να περνάει στο δωμάτιο. Προτίμησε ανοιχτές αποχρώσεις κοντινές μεταξύ τους ώστε να δώσεις φωτεινότητα και κομψότητα στο χώρο.

Γκρι ή λευκό

Αν θέλεις να δώσεις φως σε ένα χώρο, το ανοιχτό γκρι ή το λευκό είναι τα ιδανικά χρώματα ώστε να το καταφέρεις, ακόμα και αν δεν μπαίνει φυσικό φως από το παράθυρο. Το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό και σύγχρονο.

Δείτε ακόμα
Ιδέες για να διακοσμήσεις το σπίτι με καλάθια!

Ακολούθησε λοιπόν όσα ταιριάζουν στο στυλ και στην αισθητική σου και απόλαυσε ένα φωτεινό και μοντέρνο σπίτι.

Διαβάστε
ακόμα