Ο σωστός τρόπος να κόβεις το καρπούζι

Forever Woman

Το καρπούζι είναι το πιο αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο

Δυστυχώς όμως δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για το καθάρισμά του. Το καρπούζι είναι από τα φρούτα που όσο νόστιμα είναι τόσο σε δυσκολεύουν να τα κόψεις. Πόσες φορές ήθελες να φας αυτό το δροσιστικό φρούτο αλλά το άφησες επειδή βαρέθηκες να το καθαρίσεις;

Παρακάτω λοιπόν θα βρεις τον πιο εύκολο τρόπο ώστε να καθαρίσεις το καρπούζι μέσα σε ένα λεπτό χωρίς να λερώσεις όλο το σπίτι με ζουμιά. Πάμε να δούμε πως!

Δες επίσης: Πως να επαναχρησιμοποιήσεις τις φλούδες φρούτων

Αρχικά κόβεις τις άκρες και τοποθετείς το καρπούζι παράλληλα πάνω σε μία ξύλινη επιφάνεια κοπής και τους αφαιρείς τους δύο πόλους, είτε με ένα καλά ακονισμένο μαχαίρι είτε με το κλασικό οδοντωτό.

Στη συνέχεια το κόβεις στη μέση, αλλά κάθετα. Γυρνάς το καρπούζι 90 μοίρες και το διχοτομείς, σε δύο ίσια μέρη. Κάθε μισό κόβεται στο μισό του, με αυτόν τον τρόπο προκύπτουν 4 ίδια μέρη.

Κάθε ένα από τα τέσσερα κομμάτια “ξαπλώνει” στην επιφάνεια κοπής με τη φλούδα προς τα πάνω. Κόβεις τριγωνικές φέτες πλάτους περίπου 2 εκατοστών και είσαι έτοιμη να απολαύσεις το αγαπημένο σου φρούτο!

Δες ακόμα:

Διαβάστε
ακόμα