Οι 5 απίστευτες χρήσεις της μπατονέτας!


Την θεωρούμε χρήσιμη «εφεύρεση»

Για να καθαρίσουμε τα αυτιά, για να διορθώσουμε τυχόν ατέλειες στο μακιγιάζ ή να σβήσουμε το μανό που ξέφυγε όταν δοκιμάσαμε να κάνουμε μόνες μας πεντικιούρ – μανικιούρ. Κι όμως, διαβάζοντας αυτό το άρθρο θα καταλάβεις ότι οι παραπάνω περιπτώσεις είναι μόνο λίγες από αυτές που δείχνουν ότι οι μπατονέτες μπορούν να αποδειχθούν η «σωσίβια λέμβος» μας.

Για να φτιάξουμε το χαλασμένο φερμουάρ

Αν κόλλησε το φερμουάρ και δεν μπορεί να μετακινηθεί, πάρε μια μπατονέτα και λίγο ελαιόλαδο. Ρίξε λίγο λάδι στη μπατονέτα και τρίψε το φερμουάρ. Με αυτό τον τρόπο, φερμουάρ θα μαλακώσει και θα ανοίξει πολύ εύκολα.

Να απλώσουμε το άρωμά μας

Ξέρεις πολύ καλά ότι η μυρωδιά του αρώματος μετά από λίγες ώρες μπορεί να φύγει. Κι όμως υπάρχει ένας τρόπος για να μυρίζεις όμορφα όλη μέρα, μέχρι να γυρίσεις το βράδυ στο σπίτι. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να ρίξεις άρωμα σε μερικές μπατονέτες και να τις κλείσεις σε μια σακούλα. Όταν θα θέλεις να ανανεώσεις το άρωμα, βγάλε μπατονέτες και αρωματίσου!

Καθαρισμός πληκτρολογίου

Ένα από τα πιο βρώμικα αντικείμενα του σπιτιού και του γραφείου σου είναι το πληκτρολόγιο. Επειδή μπορεί να τρως κατά τη διάρκεια της δουλειάς, σε αυτό το σημείο μαζεύονται ψίχουλα αλλά και σκόνη. Καθάρισέ το τακτικά χρησιμοποιώντας οινόπνευμα, ή λίγο νερό-ξίδι και μπατονέτες.

Καθαρισμός σε πιστολάκι μαλλιών 

Ένα άλλο αξεσουάρ που ξέρεις ότι βρωμίζει πολύ είναι το πιστολάκι μαλλιών. Αυτό συμβαίνει γιατί εκεί συσσωρεύεται χνούδι και τρίχες. Μπορείς να το καθαρίσεις με μπατονέτες όσο πιο τακτικά μπορείς γιατί το χνούδι δεν πρέπει να μένει για καιρό στο πιστολάκι σας γιατί υπάρχει πάντα κίνδυνος ανάφλεξης.

Δείτε ακόμα  Γέμισε ένα μεγάλο σαλόνι με κομψότητα!

Καθαρισμός κοσμημάτων

Τα αγαπημένα σου αξεσουάρ, τα κοσμήματα, επειδή τα φοράς συνέχεια (ή και το αντίθετο) είναι θέμα χρόνου να βρωμίσουν. Οι μπατονέτες βοηθούν επίσης, στο να καθαριστούν μέχρι και επιφάνειες που δύσκολα μπορούν με άλλο τρόπο. Έτσι θα αφαιρέσεις σημάδια και λεκέδες που σε ενοχλούν.

Ανάβουμε κερί με μπατονέτα

Αντί να προσπαθείς να ανάψεις ένα κερί με σπίρτο, μπορείς να το κάνεις με  μπατονέτες. Αν το κερί βρίσκεται σε δοχείο με βάθος, αυτό το κόλπο θα σε βολέψει πολύ.

Διαβάστε επίσης