Αν σας αρέσει το κολοκύθι αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας
Η συγκεκριμένη συνταγή για κολοκυθόψωμο είναι πολύ εύκολη και μπορεί να συνοδεύει το φαγητό σας ή να αποτελέσει ένα χορταστικό σνακ οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.
Δείτε επίσης: Συνταγή για light burger με μπιφτέκι γαλοπούλας
Υλικά
- 3-4 φλ. τριμμένα κολοκύθια (700-900ml)
- 1 1/2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 1/2 φλ. αλεύρι ολικής
- 1 κ.γ. baking soda
- 1 κ.γ. baking powder
- 2 κ.γ. Κανέλα
- 1/2 κ.γ. τριμμένο ginger
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 1/3 φλ (270 g) καστανή ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 3/4 φλ. βούτυρο
- 1 φλ. ψιλοκομμένο καρύδι
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κολοκύθια και τα στίβουμε σε μια καθαρή πετσέτα ή σε τούλι να φύγουν τα περιττά υγρά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους (175°C) στον αέρα.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα στέρεα υλικά, τα αλεύρια, baking soda, baking powder, κανέλα, ginger και το τριμμένο μοσχοκάρυδο και σε ένα άλλο ενώνουμε τα υγρά υλικά, την ζάχαρη με τα αυγά, την βανίλια και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά. Βάζουμε μέσα και τα κολοκύθια και στο τέλος το λιωμένο βούτυρο.
Προσθέτουμε τα στέρεα υλικά στα υγρά και ενώνουμε καλά. Τέλος σπάμε τα καρύδια και τα προσθέτουμε. Γεμίζουμε τις φόρμες λίγο πιο πάνω από την μέση αφού πρώτα τις βουτυρώνουμε καλά.
Ψήνουμε τα κολοκυθόψωμα για 40’. Αφήνουμε να κρυώσει για 10’ και ξεφορμάρουμε.
Δείτε επίσης: