Συνταγή για μαρμελάδα πορτοκάλι

Forever Woman

Πώς θα φτιάξω την τέλεια συνταγή για πρωινό;

Άραγε υπάρχει πιο γευστικό και θρεπτικό πρωινό από τη μαρμελάδα; Σκέτη ή με βούτυρο, μπορείς να την αλείψεις πάνω σε φρυγανιές, ψωμί κανονικό, ψωμί του τοστ, σε μπισκότα και όπου αλλού θέλεις! Φυσικά, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να χρησιμοποιείς συσκευασμένες μαρμελάδες, όταν μπορείς να φτιάξεις τη δική σου εύκολα και γρήγορα. Μια τέλεια μαρμελάδα είναι αυτή με γεύση πορτοκάλι, που είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και super υγιεινό!

Διάβασε ακόμα: Πανεύκολη συνταγή για μαρμελάδα φράουλα

Υλικά

6 μέτρια πορτοκάλια

Ένα λεμόνι 

Ένα κιλό ζάχαρη

1 φλ. νερό

Ένα ξυλάκι κανέλα

χυμός από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Πλένεις τα πορτοκάλια και το λεμόνι και τα βάζεις σε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό. Τα αφήνεις να βράσουν για 10-15 λεπτά. Τα βγάζεις και γεμίζεις πάλι την κατσαρόλα με νερό. Όταν βράσει ρίχνεις και πάλι τα φρούτα μέσα. Επαναλαμβάνεις μία ακόμη φορά. Είναι ο μόνος τρόπος να ξεπικρίσουν. Κόβεις τα πορτοκάλια στη μέση και τα καθαρίζεις από τα κουκούτσια.

Τα βάζεις στο μπλέντερ και τα πολτοποιείς. Βάζεις στην κατσαρόλα το νερό κα προσθέτεις τη ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλα. Αφήνεις τη μαρμελάδα να βράσει για μισή περίπου ώρα σε μέτρια μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά με μια ξύλινη κουτάλα ώστε να μην κολλήσει. Λίγο πριν σβήσεις το μάτι προσθέτεις το χυμό λεμονιού. Μόλις πήξει η μαρμελάδα πορτοκάλι, αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε τη μαρμελάδα πορτοκάλι να κρυώσει και γεμίζουμε τα βάζα.