Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Επαναφέροντας την Υγεία και τη Λάμψη στα Μαλλιά σας

Τι πρέπει να κάνουμε για να τα προστατέψουμε;

Τα εύθραυστα μαλλιά αντικατοπτρίζουν συχνά μια κατάσταση έλλειψης υγείας, εμφανίζοντας θαμπή όψη και έλλειψη λάμψης, και τείνουν να μπερδεύονται εύκολα. Αν αντιμετωπίζετε παρόμοια συμπτώματα, τότε ίσως τα μαλλιά σας να έχουν υποστεί βλάβη.

Παράγοντες που συμβάλλουν στην ευθραυστότητα

Η φυσική υφή των μαλλιών παίζει ρόλο στην ευθραυστότητα τους. Σγουρά μαλλιά, για παράδειγμα, διαθέτουν λιγότερο λεία υφή και μπορεί να φαίνονται πιο τραχιά και εύθραυστα, καθώς το φυσικό έλαιο του τριχωτού της κεφαλής δυσκολεύεται να καλύψει ομοιόμορφα την επιφάνειά τους. Ωστόσο, πολλοί από τους παράγοντες που επηρεάζουν την ευθραυστότητα είναι εξωτερικοί και βρίσκονται υπό τον έλεγχό μας.

Χρήση πρωτεϊνών με μέτρο

Πρωτεϊνικές θεραπείες είναι απαραίτητες αλλά η υπερβολική τους χρήση μπορεί να αντιστρέψει τα οφέλη. Πρωτεΐνες όπως η κερατίνη, οι οποίες συχνά περιέχονται σε σαμπουάν και conditioner, μπορεί να αποτρέψουν την απορρόφηση υγρασίας από τα μαλλιά, κάνοντάς τα πιο βαριά και ευθραυστα. Επιλέγετε φόρμουλες που προσφέρουν ενυδάτωση.

Εντατική ενυδάτωση

Ενσωματώστε στη ρουτίνα σας ένα conditioner βαθιάς ενυδάτωσης ή μια εβδομαδιαία θεραπεία. Αναζητήστε προϊόντα που περιέχουν βούτυρο καριτέ, αβοκάντο, γλυκερίνη ή αλόη, τα οποία προσφέρουν βαθιά ενυδάτωση.

Προσοχή στη θερμότητα

Η θερμότητα από εργαλεία styling μπορεί να επιδεινώσει την ευθραυστότητα των μαλλιών. Χρησιμοποιήστε με σύνεση αυτά τα εργαλεία και μην ξεχνάτε τη χρήση θερμοπροστατευτικών προϊόντων.

Συχνά κουρέματα

Αν και ένα κούρεμα δεν μπορεί να μεταμορφώσει αμέσως την υγεία των μαλλιών, συνιστάται για την αναζωογόνηση των άκρων και την πρόληψη της διάσπασης.

Καλή διατροφή

Η διατροφή έχει άμεση σχέση με την υγεία των μαλλιών. Μια ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει τροφές όπως σολομός, ξηροί καρποί και σπόροι chia προάγει την ελαστικότητα και την ενυδάτωση των μαλλιών.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να βελτιώσετε την υγεία και τη λάμψη των μαλλιών σας, αποκτώντας ξανά υγιή και όμορφα μαλλιά.

Διαβάστε επίσης