Οι μύθοι του μακιγιάζ


Οι μύθοι του μακιγιάζ

Το μακιγιάζ είναι τέχνη!

Δυστυχώς όμως με την πάροδο των χρόνων έχουν δημιουργηθεί αρκετοί μύθοι με τι ‘πρέπει’ ή ‘δε πρέπει’ στο μακιγιάζ. Κάτι που είναι τελείως λάθος γιατί το μακιγιάζ πρέπει να είναι διασκεδαστικό και άνευ ορίων. Στο παρακάτω άρθρο θα δούμε και θα καταρρίψουμε μερικούς τέτοιους μύθους!

Το μακιγιάζ καλύπτει τα σπυράκια και τις ρυτίδες

Το makeup ΔΕΝ καλύπτει ούτε τα σπυράκια ούτε τις ρυτίδες απλώς προσφέρει χρωματική ομοιομορφία με αποτέλεσμα να μην είναι τόσο ορατά από απόσταση. Αντιθέτως τα τονίζει ακόμα περισσότερο. Καθώς κάθεται πάνω από τυχόν σπυράκια, εξογκώματα, βαθουλώματα ή ρυτίδες. Με αποτέλεσμα να τα κάνει να φαίνονται ακόμα πιο έντονα. Όσο πιο ‘ανάγλυφο’ είναι το δέρμα τόσο περισσότερο θα τονιστεί με το foundation.

Πρέπει να τονίζεις μόνο ένα χαρακτηριστικό του προσώπου κάθε φορά

Ο ‘κανόνας’ αυτός μόνο να μας περιορίζει καταφέρνει. Φρόντισε να χρησιμοποιήσεις τις σωστές τεχνικές και τα σωστά προϊόντα, και μπορείς να τονίσεις όσο θες και μάτια και χείλη και το αποτέλεσμα να είναι ισορροπημένο και εντυπωσιακό!

Το βάψιμο μας κάνει να δείχνουμε νεότερες

Το μακιγιάζ όντως προσφέρει μια πιο ξεκούραστη εικόνα και ζωντανεύει τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας. Το έντονο όμως, βάψιμο έχει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα ειδικά στις μικρότερες ηλικίες. Προτίμησε μικρές ποσότητες στη βάση και βελούδινες υφές αλώστε το νόημα του μακιγιάζ δεν είναι να παίζουμε με την ηλικία μας αλλά να αναδείξουμε ακόμα περισσότερο τα χαρακτηριστικά μας!

Τα σκούρα κραγιόν κάνουν τα χείλη να φαίνονται μικρότερα

Το αν θα φαίνονται τα χείλη μικρότερα ή μεγαλύτερα έχει να κάνει μόνο με τη τεχνική που θα χρησιμοποιήσεις για να τα βάψεις, το χρώμα δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο!

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε
ακόμα