Μους σοκολάτας με αβοκάντο

Θες ένα δροσερό και νόστιμο επιδόρπιο για τις ώρες που σε πιάνει λιγούρα;

Σου έχω τη λύση! Πέρα από το παγωτό μία πολύ ωραία και νόστιμη επιλογή που μπορείς να κάνεις είναι μια μους σοκολάτας με αβοκάντο και μπανάνα. Δοκίμασέ το και θα με θυμηθείς!

Υλικά:

  • 2 ώριμα αβοκάντο, κομμένα στη μέση
  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 80 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 2 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα πορτοκαλιού
  • Το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 120 ml σιρόπι σφενδάμου
  • 10 χουρμάδες, ψιλοκομμένοι
  • 100 ml γάλα

Για γαρνίρισμα:

  • 40 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 50 γρ. καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα πεκάν
  • 50 γρ. καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα καρύδια macadamia
  • 1 κ. γλ. νιφάδες θαλασσινού αλατιού

Εκτέλεση

Βάλτε τα καθαρισμένα αβοκάντο στο μίξερ και προσθέστε τις μπανάνες, κομμένες σε μικρά κομμάτια. Έπειτα προσθέστε τη σκόνη κακάο, τα εκχυλίσματα βανίλιας και πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, το σιρόπι σφενδάμου, τους χουρμάδες, το γάλα και χτυπήστε το μέχρι να γίνει λείο.

Βάλτε τη μους σε μπολάκια και τρίψτε σοκολάτα πάνω από κάθε μερίδα. Τέλος πασπαλίστε με τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς και τις νιφάδες θαλασσινού αλατιού και σερβίρετε!

Δείτε ακόμα
Συνταγή για κομπόστα αχλάδι

Διαβάστε
ακόμα