Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ελίνα Τζένγκο: «Πήρα την ελληνική υπηκοότητα λόγων των επιδόσεων μου στον αθλητισμό»

Η Ελίνα Τζένγκο βρέθηκε καλεσμένη στο «The 2Night Show» της Τρίτης (27/9) και μίλησε για τα πάντα

Η Ελίνα, ή αλλιώς το χρυσό κορίτσι του ακοντισμού, μίλησε για τον αθλητισμό, τα όνειρά της καθώς επίσης και για την οικογένεια της. Επίσης αναφέρθηκε στην ελληνική υποκοότητα που πήρε χάρη στις αθλητικές τις επιδόσεις αλλά και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην προπόνησή της. Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Κάνω προπόνηση σε ένα γηπεδάκι ποδοσφαίρου χωρίς ταρτάν. Ρίχνω από το γήπεδο, πάνω από τα σίδερα στο χωράφι. Δεξιά έχει γκρεμό, αριστερά ένα κτίριο. Δεν πίστευαν στο ευρωπαϊκό τις φωτογραφίες που τους έδειχνα.

Δείτε επίσης: Ζώδια: Προβλέψεις για σήμερα Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Το παράπονο που έχουμε εμείς οι αθλητές είναι ότι περιμένουμε τη στήριξη του κόσμου όχι μόνο στις χαρές μας, αλλά και όταν έχουμε μια κακή χρονιά. Ασχολούμαι 10 χρόνια με τον στίβο, τα τελευταία 5 ρίχνω ακόντιο. Ξεκίνησα στίβο μέσα από τις αδερφές μου γιατί ζήλευα. Ο προπονητής μου πήρε τη μεγάλη μου αδερφή και της είπε να με πάει να δοκιμάσω. Ξεκινάς από όλα τα αγωνίσματα. Μέσα από τις προπονήσεις είδε ο κόουτς ότι μπορώ και μου είπε να δοκιμάσω ακόντιο. Τελικά μου ταίριαξε. Κάνω και γυμναστική εκτός του στίβου, ειδικά βάρη. Ανεβαίνουμε ψηλά γιατί ασχολούμαστε εντατικά και με αγάπη».

Όσο για το χρυσό μετάλλιo και τα συναισθήματα της είπε:

«Εκείνη την ώρα που παίζει ο εθνικός ύμνος δεν μπορείς να σκεφτείς τίποτα απλά κλαις. Καθόμουν στο δωμάτιο και χτύπησε το τηλέφωνο και μου λέει “Ελίνα ο πρωθυπουργός είμαι τι κάνεις;”»

Μέχρι το 2018 δεν είχε την ελληνική υπηκοότητα

«Οι γονείς μου είναι από την Αλβανία κι εγώ έχω γεννηθεί στην Ελλάδα, όπως και η μικρή μου αδελφή. Πήρα την υπηκοότητα πιο γρήγορα, στα 16, λόγω των επιδόσεων μου. Aλλιώς θα καθυστερούσα περισσότερο να την πάρω. Για αυτόν το λόγο δεν μπορούσα να πάω να δω τον παππού μου και τη γιαγιά μου, που βρίσκονται στην Αλβανία. Αν πήγαινα, θα είχα θέμα και δεν θα μπορούσα να γυρίσω στην Ελλάδα. Ήταν από τα πρώτα πράγματα που έκανα, όταν πήρα ταυτότητα. Πήγα να τους δω.

Εν μέρει το καταλαβαίνω που δεν θα αποκτήσουν οι γονείς μου την ελληνική υπηκοότητα αλλά όταν ένα παιδί γεννιέται στην Ελλάδα, πηγαίνει εδώ σχολείο, μαθαίνει τα ήθη κι έθιμα και τις παραδόσεις, είναι πολύ κρίμα. Μας στερούν τα όνειρα».

Tα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένα παιδί χωρίς την ελληνική υπηκοότητα στη χώρα μας:

«Για τους γονείς μου ήταν πιο δύσκολο. Νιώθεις ότι είσαι ξένος, ενώ γεννιέσαι σε ένα μέρος. Ο μπαμπάς ήταν αστυνομικός στην Αλβανία και η μαμά δασκάλα. Τώρα ο μπαμπάς δουλεύει οικοδομή.

Aνέφερε για τη μητέρα της:

«Η μαμά, η μανούλα μου, μια γυναίκα που έχει σταθεί πολύ γερά. Είναι πρότυπο για εμένα, θέλω να την κάνω βασίλισσα. Θέλω να την ξεκουράσω γιατί έχει κουραστεί όλα αυτά τα χρόνια. Έφυγαν από την Αλβανία γιατί είχε ξεσπάσει μια κρίση, στην αρχή ήμασταν καλά, αλλά μετά ξέσπασε κρίση και εδώ. Ο μπαμπάς είναι πολύ ήρεμος. Δεν είναι καθόλου αυστηρός, το αφεντικό είναι η μαμά».

Δείτε επίσης:

Δημήτρης Σκουλός για Σοφία Χατζηπαντελή: «Είναι κάρακτερ δεν είναι μοντέλο»
Σακίρα: Κατηγορείται ότι απέκρυψε 14,5 εκατομμύρια ευρώ

Διαβάστε επίσης