Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Λάθη που κάνεις όταν προσπαθείς να χάσεις κιλά!

Το να χάσεις κιλά μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι

Πολλές φορές λοιπόν, από την επιθυμία μας να χάσουμε βάρος κάνουμε ασυναίσθητα κάποια λάθη που μπορούν να επιφέρουν τα αντίθετα αποτελέσματα. Πάμε λοιπόν να δούμε ποια είναι αυτά ώστε να τα αποφύγουμε!

Καταναλώνεις πολλή πρωτεΐνη

Η πρωτεΐνη είναι σημαντικός παράγοντας και δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή μας. Παρόλα αυτά, όπως όλα τα πράγματα χρειάζονται μέτρο. Αν λοιπόν καταναλώνεις περισσότερη ποσότητα από όσο πρέπει τότε αποθηκεύεται σαν λίπος. Έχε στο νου σου ότι οι γυναίκες χρειαζόμαστε περίπου 46 γραμμάρια τη μέρα.

Δεν καταναλώνεις αρκετά λαχανικά

Ο πιο εύκολος τρόπος να χάσεις κιλά είναι να καταναλώνεις λαχανικά. Δυστυχώς όμως πολλές από εμάς δεν καταναλώνουν τη ποσότητα λαχανικών που χρειάζεται. Ο πιο εύκολος τρόπος να φας λαχανικά αν δεν είσαι τόσο φαν, είναι να εντάξεις μικρές μερίδες λαχανικών σε κάθε σου γεύμα. Όπως για παράδειγμα μια φέτα ντομάτα στο τοστ σου.

Πίνεις ένα χυμό για πρωινό

Οι περισσότεροι χυμοί ανεβάζουν το ζάχαρο στο αίμα, με αποτέλεσμα ο οργανισμός σου να παράγει περισσότερη ινσουλίνη. Η παραγωγή ινσουλίνης θα σε κάνει να πεινάσεις και να φας περισσότερο. Προτίμησε λοιπόν ένα πρωινό που περιλαμβάνει πρωτεΐνη και φυτικές ίνες.

Υπερεκτιμάς τον ρυθμό απώλειας βάρους

Είναι νόμος ότι το περισσότερο βάρος το χάνουμε τις πρώτες βδομάδες. Αυτό συμβαίνει γιατί τότε χάνουμε τα υγρά. Οπότε μην σε πάρει από κάτω αν η ζυγαριά σου κατεβαίνει πιο αργά τις επόμενες μέρες.

Διαβάστε επίσης