Σακίρα: Κατηγορείται ότι απέκρυψε 14,5 εκατομμύρια ευρώ

Forever Woman

Η Λατίνα σταρ κινδυνεύει με 8 χρόνια φυλάκιση

Όπως όλα δείχνουν η σταρ θα οδηγηθεί στα δικαστήρια της Ισπανίας. Καθώς φέρεται να απέκρυψε έσοδα ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ από τις φορολογικές αρχές, μεταξύ 2012 και του 2014.

Όπως ανακοίνωσαν οι δικαστικές αρχές της χώρας, δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί ακόμα η ημερομηνία της δίκης, που θα διεξαχθεί σε δικαστήριο της Βαρκελώνης.

Δείτε επίσης: GNTM: Η συγκίνηση της Βίκυ Καγιά με την διαγωνιζόμενη από την Ουκρανία

Η Σακίρα στα τέλη Ιουλίου είχε δηλώσει ότι αρνήθηκε να συνάψει συμφωνία με την εισαγγελία. Προτιμά να οδηγηθεί στα δικαστήρια αντί να δηλώσει ένοχη. Από την άλλη, οι εισαγγελικές αρχές ανακοίνωσαν ότι θα ζητήσουν να της επιβληθεί ποινή κάθειρξης οκτώ ετών και πρόστιμο ύψους 24 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, το κατηγορητήριο ισχυρίζεται ότι η Σακίρα ζούσε στην Ισπανία από το 2011, όταν έγινε γνωστή η σχέση της με τον ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα Ζεράρ Πικέ. Διατήρησε όμως τη φορολογική έδρα της στις Μπαχάμες μέχρι το 2015.

Από την άλλη μεριά, η Σακίρα υποστηρίζει ότι μέχρι το 2014 τα έσοδά της προέρχονταν κυρίως από τις διεθνείς περιοδείες της ή από τη συμμετοχή της στο The Voice. Ενώ δεν ζούσε πάνω από έξι μήνες τον χρόνο στην Ισπανία, ώστε να μεταφέρει εκεί τη φορολογική έδρα της. Θεωρεί επίσης ότι δεν βαρύνεται με κανένα χρέος αφού έχει ήδη καταβάλει 17,2 εκατομμύρια ευρώ στην εφορία. Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Αυτές οι κατηγορίες είναι λανθασμένες. Οι φορολογικές αρχές είδαν ότι ήμουν ζευγάρι με έναν Ισπανό πολίτη και τους έτρεξαν τα σάλια. Είναι σαφές ότι ήθελαν τα χρήματα, χωρίς να νοιάζονται πώς θα το πετύχουν. Δεν οφείλω τίποτα στην εφορία. Έχω αρκετές αποδείξεις για να στηρίξω τη θέση μου και να βγει απόφαση υπέρ εμού».

Δείτε επίσης:

Διαβάστε
ακόμα