Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Διατροφικά λάθη που οδηγούν σε υπερφαγικά επεισόδια

Τα υπερφαγικά επεισόδια, ταλαιπωρούν αρκετούς ανθρώπους σε καθημερινή βάση

Ο όρος “υπερφαγικό επεισόδιο” δεν είναι όταν απλά μια φορά παραφάς. Είναι κάτι πολύ παραπάνω από αυτό που μόνο όσοι το βιώνουν μπορούν να το καταλάβουν. Αν λοιπόν ανήκεις και εσύ σε αυτούς τους ανθρώπους, πρέπει να σκεφτείς ότι δεν είσαι ούτε μόνος, ούτε αδύναμος! Παρακάτω θα βρεις μερικούς λόγους οι οποίοι μπορεί να οφείλονται τα υπερφαγικά επεισόδια.

Ανεπαρκής Πρόσληψη Πρωτεΐνης

Η ανεπαρκής πρόσληψη πρωτεΐνης μπορεί να σε ωθήσει σε υπερφαγικά επεισόδια. Η πρωτεΐνη πρέπει να υπάρχει τόσο στα κύρια γεύματα σου, όσο και στα σνακ σου. Άλλωστε μη ξεχνάς ότι σου δημιουργεί περισσότερο κορεσμό. Φρόντισε λοιπόν να έχεις μια γενναιόδωρη ποσότητα πρωτεΐνης, ειδικά στο πρωινό σου.

Δεν κάνεις συχνά γεύματα

Αν παραλείπεις γεύματα προκειμένου να αποφύγεις τις θερμίδες είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις! Παραλείποντας γεύματα τότε ενδέχεται να οδηγηθείς σε υπερφαγικά επεισόδια. Όταν κάνεις πάρα πολύ ώρα να φας, τότε η καμπύλη της γλυκόζης πέφτει σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα. Όταν γίνεται αυτό, δεν μπορείς να ελέγξεις την επιθυμία σου για φαγητό. Προσπάθησε λοιπόν να έχεις μια οργάνωση στα γεύματα σου!

Κατηγοριοποιείς τις τροφές σε καλές και κακές

Μια συχνή παγίδα, είναι ότι άθελα μας έχουμε στο κεφάλι μας τις τροφές ως καλές και κακές. Αν έχεις αυτή τη λογική, και κάνεις υπερφαγικά επεισόδια ήρθε η ώρα να αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις τις τροφές. Αν τρως μόνο τις ”καλές” τροφές που έχεις στο μυαλό σου, τότε όταν έρθει η ώρα που θα φας κάποια από τις “κακές” τροφές, θα απογοητευτείς με τον εαυτό σου. Μην πιστεύεις λοιπόν σε μύθους, και μην περιορίζεις τρόφιμα!

Διαβάστε επίσης