Όχι μόνο καλύπτουν τη λιγούρα αλλά είναι και πεντανόστιμα
Υπάρχουν μερικά γλυκά, στα οποία δεν μπορούμε να αντισταθούμε. Αν είσαι λάτρης της μπανάνας, σίγουρα αγαπάς και το μπανόφι. Και αν δεν θέλεις να γεμίσεις με πολλές θερμίδες, αυτά τα ατομικά σπιτικά μπανόφι θα σε «σώσουν» από τις συχνές υπογλυκαιμίες που παθαίνεις.
Διάβασε ακόμα: Νηστίσιμο Προφιτερόλ σε 5′
Yλικά
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
200 γρ. dulce de leche
1 μπανάνα ώριμη
300 ml κρέμα γάλακτος
220 γρ. ή ένα πακέτο μπισκότα, θρυμματισμένα
100 γρ. φιστίκια πίνατς
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι, βάζεις τη σοκολάτα μαζί με το dulce de leche και τα λιώνεις σε χαμηλή φωτιά. Έπειτα, ανακατεύεις με μια ξύλινη κουτάλα και μόλις λιώσει, αφαιρείς από τη φωτιά και τα αφήνεις στην άκρη. Στο μούλτι, πολτοποιείς τη μπανάνα, προσθέτεις το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύεις.
Έπειτα, στον κάδο του μίξερ, προσθέτεις την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε με το σύρμα, μέχρι να αρχίσει να γίνεται σαντιγί και προσθέτεις το μείγμα με τη σοκολάτα. Στη συνέχεια, συνέχισε το ανακάτεμα μέχρι να δημιουργήσεις μια μους και την μεταφέρεις σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. Τέλος, στα ποτήρια που σερβίρεις, βάλε λίγα μπισκότα κάτω κάτω, κάλυψε με κρέμα, πασπάλισε με φιστίκια και μετά πάλι κρέμα.